ΤΕΠΑΚ: Έκθεση iMARECULTURE: Εικονική περιδιάβαση σε υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις της Μεσογείου


Η προσωρινή έκθεση «iMARECULTURE: Μία εικονική περιδιάβαση σε υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις της Μεσογείου», επιχειρεί να ξεπεράσει τα υπάρχοντα εμπόδια μεταξύ των υποβρυχίων αρχαιολογικών χώρων και του κοινού. Η έκθεση βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό πρόγραμμα iMARECULTURE, το οποίο συντονίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στοχεύει να φέρει την εγγενώς απρόσιτη υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά κοντά στο ευρύτερο κοινό.

Η έκθεση εστιάζει σε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου διαθέτοντας 3D οθόνες και εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας. Μέσω των εφαρμογών αυτών, δύνανται οι επισκέπτες να «καταδυθούν» και να περιηγηθούν ελεύθερα σε τρεις υποβρύχιους αρχαιολογικούς χώρους που αναπαρίστανται ψηφιακά στο εικονικό περιβάλλον: την υποβρύχια Ρωμαϊκή πόλη Baia στην Ιταλία, το Αρχαϊκό ναυάγιο Xlendi στη Μάλτα και το Κλασικό ναυάγιο του Μαζωτού στην Κύπρο.

Ως μέρος της εμπειρίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κρατήσουν, να μετακινήσουν και να περιστρέψουν 3D αντικείμενα που θα προβάλλονται από τις 3D οθόνες και να πληροφορηθούν για τη σημασία και την ιστορία κάθε χώρου και αντικειμένου με έναν διαδραστικό τρόπο. Παράλληλα, αμφορείς από το ναυάγιο του Μαζωτού θα εκτίθενται για πρώτη φορά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μουσείο της Θάλασσας στην Αγία Νάπα το διάστημα 9 Οκτωβρίου με 30 Νοεμβρίου 2019. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα: https://imareculture.eu/exhibition-on-thalassa-museum/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










586