Ο Πρύτανης του Πανεπ. UCLan Cyprus ομιλητής στο 10ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας


Το 10ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας, που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου της Ναυτιλίας, του Ελληνικού Ναυτικού Επιμελητηρίου, της Hellenic Marine Environment Association (HELMEPA), του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), το Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA) και της Διεθνούς Ένωσης Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιούρης, Fellow Οικογενειακής Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Cambridge, ήταν ένας από τους εκλεκτούς ομιλητές του Συνεδρίου παρουσιάζοντας τη θεματική «Επιστροφή στα βασικά στοιχεία, για την βιώσιμη επιτυχία της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης ναυτιλίας».

Συγκεκριμένα ο Καθηγητής είπε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι στόχοι των γενεών είναι ευθυγραμμισμένοι αναφέροντας "μια επιχείρηση που δεν δημιουργεί παρά μόνο χρήματα είναι μια κακή επιχείρηση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την οικογενειακή επιχείρηση για να είμαστε δίκαιοι γονείς, αλλά "πρέπει να υπάρχει δίκαιη κατανομή και όχι ισότιμη διανομή", ισχυρίζοντας έτσι ότι η εταιρεία πρέπει να μεταβιβάζεται "στους άξιους και όχι στον δικαιούχο".

Επίσης πρόσθεσε ότι “έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε την πηγή του πλούτου μας και συνιστούμε να εισέλθουν εξωτερικοί επαγγελματίες στην οικογενειακή επιχείρηση για να την μεταφέρουν στην επόμενη γενιά”.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι μεταξύ των κυριότερων αιτιών των αποτυχιών μεταφοράς πλούτου είναι η κατανομή της εμπιστοσύνης και της επικοινωνίας εντός της οικογένειας και η αποτυχία να προετοιμαστούν οι κληρονόμοι για ρόλους και ευθύνες.

 Οι οικογένειες στη ναυτιλία μοιράζονται μια κληρονομιά που τις διατηρεί συνδεδεμένες, αλλά υπάρχουν σίγουρα προκλήσεις, οι οποίες μπορούν να ξεπεραστούν με τις αξίες της εμπιστοσύνης, της επικοινωνίας της ενότητας και της επαγγελματοποίησης, τόνισε ο καθηγητής κ. Πουτζιουρής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










726