Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το ΥΠΕΞ υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης


Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Υπουργείο Εξωτερικών υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό την προαγωγή και αναβάθμιση της συνεργασίας τους και την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και την καλλιέργεια ερευνητικής κουλτούρας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Η στενή συνεργασία αφορά τους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών και στους οποίους το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχει αναγνωρισμένη εμπειρογνωμοσύνη.

O στόχος υπογραφής του μνημονίου είναι η επίτευξη προώθησης κοινών προγραμμάτων, μελετών και ερευνών για την κατανόηση ή/και αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων και φαινομένων, επίσης και την υποστήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών από το ακαδημαϊκό προσωπικό ή τους φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus σε θέματα που αφορούν τους πιο κάτω τομείς συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως θα δοθεί έμφαση στη βελτίωση και ανάπτυξη νέων καινοτομιών και τεχνολογιών στους τομείς της Ασφάλειας και Διπλωματίας, της Κυβερνοασφάλειας (Cybersecurity), των Πληροφοριών και της Νομικής.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Υπογραφής του μνημονίου, παρόντες ήταν ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, κ. Φλώρος Βωνιάτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής και η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Stéphanie Laulhé Shaelou.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών παρών ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, o Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου κ. Δημήτρης Σαμουήλ, ο Διπλωμάτης κ. Δημήτρης Δημήτριου και  η  Λειτουργός κα. Ειρήνη Γιωργαλλά.

Όπως ανέφερε ο κύριος Βωνιάτης κατά την τελετή υπογραφής, το εν λόγω Μνημόνιο εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πολιτικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus για θεσμοθέτηση της συνεργασίας με Κυβερνητικούς φορείς που στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ακαδημαϊκής σκέψης και του ερευνητικού έργου που παράγεται.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1164