“Fun with Maths!” εκδήλωση από Τμ. Μαθηματικών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus


 Με τη συνεργασία της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας

Κατά τη διάρκεια της 40ης Γενικής Συνέλευσης της UNESCO στις 26 Νοεμβρίου 2019, αποφασίστηκε όπως η 14η Μαρτίου καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μαθηματικών με τους πρώτους επίσημους εορτασμούς να λαμβάνουν χώρα στις 14 Μαρτίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 14η Μαρτίου γιορτάζεται ήδη ως «Ημέρα του π» αφού σε πολλές χώρες η ημερομηνία της συγκεκριμένης ημέρας γράφεται ως 3/14, με τους αριθμούς 3,1 και 4 να είναι κατά σειρά τα πρώτα ψηφία της μαθηματικής σταθεράς π.

Η UNESCO, θέλοντας να τονίσει τη χρησιμότητα των Μαθηματικών στον σύγχρονο κόσμο, επέλεξε ως θέμα των εορτασμών του 2020 τον πάντα επίκαιρο τίτλο: «Τα Μαθηματικά βρίσκονται παντού».

Το προπτυχιακό πρόγραμμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με τη συνεργασία της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, συμμετέχει στους εορτασμούς της 1ης Διεθνούς Ημέρας Μαθηματικών, διοργανώνοντας σχετική ημερίδα με τίτλο Fun with Maths!” με θέματα που αφορούν τον κόσμο των Μαθηματικών και των εφαρμογών τους. Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους ακαδημαϊκούς του Τμήματος και να συμμετέχουν σε διαδραστικές Μαθηματικές Δραστηριότητες και Παιχνίδια. Οι ομιλίες θα είναι στα ελληνικά.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο www.uclancyprus.ac.cy/fun-with-maths μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2020. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 24694000 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mhadjikyriakou@uclan.ac.uk

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










601