Βιβλίο Δρα Χρήστου Αναγνωστόπουλου: Διακυβέρνηση των Αθλητικών Οργανισμών


Κυκλοφόρησε το 1ο σύγγραμμα του Επίκουρου Καθηγητή του University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) Δρα Χρήστου Αναγνωστόπουλου «Διακυβέρνηση των Αθλητικών Οργανισμών».

Το συγκεκριμένο βιβλίο παραθέτει μια σειρά από έννοιες, θεωρίες και μοντέλα που είναι αλληλένδετα με τη διακυβέρνηση των αθλητικών οργανισμών. Επίσης, αναλύει σημαντικά ζητήματα διακυβέρνησης, θέτοντας ερωτήματα που δίνουν έναυσμα για προβληματισμό για τη δημοκρατική λειτουργία των αθλητικών οργανισμών και παραθέτει προτάσεις για την ενίσχυση της δομής και των πολιτικών διακυβέρνησης των συγκεκριμένων οργανισμών. Διαχωρίζει τη θεωρία και τα μοντέλα διακυβέρνησης από τις επιμέρους πρακτικές και εστιάζει κατά προτεραιότητα σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τη λειτουργία και τη δυναμική του διοικητικού συμβουλίου, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον καταλυτικό του ρόλο στη διακυβέρνηση του αθλητικού οργανισμού. Ακόμη, παραθέτει πρακτικές για την ενίσχυση της ευρύτερης διακυβέρνησης των αθλητικών οργανισμών, και ειδικότερα για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της χρηστής διακυβέρνησης. Το βιβλίο δομείται σε τρία μέρη και 15 κεφάλαια: (1) Έννοιες, Θεωρίες και Μοντέλα Διακυβέρνησης των Αθλητικών Οργανισμών, (2) Ενίσχυση της Δυναμικής του Διοικητικού Συμβουλίου, και (3) Χρηστή Διακυβέρνηση, από τη Θεωρία στην Πράξη. Απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης του Αθλητισμού, αλλά και στα άμισθα και έμμισθα διοικητικά στελέχη των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς και των αθλητικών συλλόγων της ελληνικής επικράτειας.

O Δρ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, που μαζί με την καλή φίλη και συνάδελφο από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Δρ. Δήμητρα Παπαδημητρίου, ολοκληρώσαμε ένα έργο το οποίο πραγματικά έλλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία. Ο αθλητισμός, και πολλοί οργανισμοί που τον υπηρετούν, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μιας εντεινόμενης κρίσης νομιμότητας, η οποία αμφισβητεί το διαχρονικό δικαίωμά τους να αυτοοργανώνονται, να αυτοδιοικούνται και κατ’ επέκταση, να αυτορυθμίζονται. Μέσω του βιβλίου αυτού, επιδιώκουμε να βοηθήσουμε τους αθλητικούς οργανισμούς να εισαγάγουν αρχές της χρηστής διακυβέρνησης. Ενώ οδηγός μας είναι οι θεμελιωμένες θεωρίες διακυβέρνησης, η έμφαση δίνεται στο πώς η χρηστή διακυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Επί της ευκαιρίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδος όσο και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την άμεση και θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας που αφορούσαν σε υλικό του βιβλίου. Επίσης, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ηγεσία του UniversityofCentralLancashireCyprus η οποία με στήριξε ποικιλοτρόπως καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










958