Πολιτιστική αναβάθμιση Δήμου Λευκάρων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus


Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, University of Central Lancashire Cyprus, στο ευρύτερο πλαίσιο ποιοτικής αναβάθμισης της τοπικής κοινότητας, προχώρησε στην τοποθέτηση πινακίδων στον Δήμο Λευκάρων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, οι πινακίδες αναγράφουν διάφορα αποφθέγματα και εξέχουσες προσωπικότητες που επισκέφθηκαν τα Λεύκαρα, όπως για παράδειγμα ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ το παραδοσιακό λευκαρίτικο κέντημα έχει ανασχεδιαστεί και κοσμεί πλέον τους πετρόκτιστους τοίχους των σπιτιών, αναβαθμίζοντας έτσι την αισθητική των παραδοσιακών μονοπατιών των Λευκάρων. Επιπλέον, έχει τοποθετηθεί ειδική κατασκευή που επιτρέπει στους επισκέπτες να φωτογραφηθούν, «φορώντας» την κυπριακή παραδοσιακή στολή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους νεαρότερους επισκέπτες του Δήμου να μάθουν περισσότερα για την παράδοση της Κύπρου. Πλέον, οι πόρτες και τα παράθυρα των εγκαταλελειμένων σπιτιών έχουν καλυφθεί από πινακίδες με μοντέρνο σχεδιασμό επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λευκάρων κος Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέφερε «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και τη συνεργασία που έχουμε εγκαινιάσει μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου. Τα μηνύματα είναι εκπαιδευτικά και συμβάλλουν στην ενίσχυση του πολιτισμού του τόπου μας και κυρίως της παιδείας της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και σε άλλους τομείς που σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Εκτελεστικός Διευθυντής του University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) με τη σειρά του ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού έργου σε έναν ιστορικό Δήμο. «Τα Λεύκαρα, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Κύπρου, κάθε εβδομάδα ελκύουν χιλιάδες περιηγητές και νιώθω ευγνώμων που αυτή η ενέργεια συνέβαλε στην ασφάλεια των περιηγητών σε αυτά τα μοναδικά πετρόκτιστα δρομάκια, αναβάθμισε την αισθητική και ενίσχυσε το πολιτιστικό στοιχείο της τοπικής κοινότητας και της παράδοσης της Κύπρου». Επίσης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμο Λευκάρων για την άψογη συνεργασία, την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Πανεπιστήμιο και τη φιλοξενία τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










466