Μνημόνιο Συνεργασίας Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβ. Εθελοντισμού και Πανεπιστημίου UCLan Cyprus


Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), το Ανώτατο Συντονιστικό Σώμα της Εθελοντικής Προσφοράς από το 1973, υπέγραψε το Δεκέμβριο 2021, Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση ενός πλαισίου συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για  την ανάπτυξη κοινών δράσεων με αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Η συνεργασία η οποία προνοείται στο Μνημόνιο περιλαμβάνει κυρίως τη συνεργασία στην υλοποίηση έργων και δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, την αμοιβαία αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης, τη συνεργασία για τη διεξαγωγή ερευνών, εκπόνηση μελετών ή αξιοποίηση και προώθηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, κ.ά.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου του ΠΣΣΕ, κ. Ηλία Δημητρίου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθηγητή κ. Πανίκκου Πουτζιουρή.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus δήλωσε:

“To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στηρίζει διαχρονικά δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση και ανάπτυξη του Εθελοντισμού. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και εν προκειμένω η υπογραφή με το Συμβούλιο θέτει τις βάσεις για ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών για αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος του εθελοντισμού. Μας δίνει τη ευκαιρία να κτίζουμε συνεργασίες και να εμπλουτίσουμε το γνώσης-πράξης και ήθος ”

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Ηλίας Δημητρίου, ανέφερε ότι η ανάπτυξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η οποία επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ΠΣΣΕ και τον εθελοντικό τομέα καθώς προωθείται η περαιτέρω ανάπτυξη εθελοντικών πρωτοβουλιών και τομέων συνεργασίας προς όφελος του εθελοντισμού και των εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων, η συνεργασία για τη διεξαγωγή ερευνών, εκπόνηση μελετών αλλά και άλλων δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η πλούσια δράση του εκπαιδευτικού ιδρύματος και η εγκάρδια προθυμία του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus για ανάπτυξη συνεργασίας με το ΠΣΣΕ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










407