Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας


Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρνακας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, σηματοδοτώντας την επίσημη συνέχιση των άριστων σχέσεων τους μέχρι σήμερα. Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι να παράσχει ένα επίσημο πλαίσιο για τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της πρακτικής εμπειρίας στον ευρύ τομέα του δικαίου.

Για αυτόν τον σκοπό, αυτή η συνεργασία διευκολύνει και προωθεί περαιτέρω τη διάδοση γνώσεων και τεχνογνωσίας υψηλού επιπέδου στα μέλη των δύο υπογραφόντων, έτσι ώστε να ενισχύσουν τη στρατηγική τους θέση όσον αφορά το Νόμο, τη Συμμόρφωση, την Ηθική και Ακεραιότητα, το Κράτος Δικαίου και Δικαιοσύνης, και το καθένα εντός του δικού του τομέα(εις) εμπειρογνωμοσύνης.

Παρόντες στην Τελετή Υπογραφής Μνημονίου που έλαβε χώρα στις 18 Νοεμβρίου 2021, εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, ήταν ο Πρύτανης, Καθ. Πανίκκος Πουτζιουρή και η Επικεφαλής της Νομικής Σχολής, Καθ. Stéphanie Laulhé Shaelou, Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Δικαίου και Μεταρρύθμισης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαρνακας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Χριστάκη Μούσκο, και τον Βοηθό Γραμματέα, Δρ. Νικόλα Κυριακίδη.

Με την ευκαιρία αυτή, και οι δύο υπογράφοντες επανέλαβαν ότι αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της μακροχρόνιας αμοιβαίας δέσμευσής τους για ενεργή συμμετοχή και συνεχή επαγγελματική εξέλιξη προς όφελος των φοιτητών της Νομικής, του νομικού επαγγέλματος και του ευρύτερου κοινού. Οι τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν τη συνδιοργάνωση και την αμοιβαία υποστήριξη εκδηλώσεων, διαγωνισμών, εκπαιδεύσεων, πρακτικής άσκησης και άλλων επαγγελματικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καθώς και την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων έρευνας εμπειρογνωμόνων. Για την επικύρωση της συνεργασίας, μια σειρά από σχετικές δραστηριότητες συνεχής επαγγελματικής  ανάπτυξης θα λάβουν χώρα το 2022 και θα ανακοινωθούν αναλόγως.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










446