Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ο οργανισμός Qiiwi Games υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης.


Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ο οργανισμός Qiiwi Games υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συναντίληψης. Σκοπός του μνημονίου είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας το οποίο θα επιτρέπει τη διάδοση τεχνογνωσίας υψηλού επιπέδου στα δυο συμβαλλόμενα μέλη με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η στρατηγική τους θέση στους τομείς των Games Development και Software Engineering.

Η Qiiwi Games θα αποτελέσει Βιομηχανικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και μέσω της τεχνογνωσίας της θα συμβάλει στον εμπλουτισμό της διδακτέας ύλης του προγράμματος BSc Computing στην κατεύθυνση Ανάπτυξης Παιχνιδιών Υπολογιστών. Το μνημόνιο συναντίληψης θα αναπτύξει περαιτέρω δράσεις συνεργασίας, όπως την παροχή διαλέξεων από την εξειδικευμένη επαγγελματική ομάδα της Qiiwi Games προς τους φοιτητές του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, τοποθετήσεις φοιτητών στο εργασιακό περιβάλλον της Qiiwi Games, συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις, εμπλοκή σε έργα κοινού ενδιαφέροντος κλπ.

Η Qiiwi Games είναι μια mobile gaming εταιρεία που έχει την έδρα της στο Alingsås της Σουηδίας και διατηρεί γραφεία στη Λευκωσία. Ειδικεύεται σε παιχνίδια match-3, word puzzles και trivia. Η συνεχώς αυξανόμενη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών της περιλαμβάνει παιχνίδια όπως το Wordington και το Backpacker, ενώ παράλληλα η δυναμική της παρουσία στην αγορά συνοδεύεται και από συμφωνίες με εταιρείες-κολοσσούς όπως η All3Media και η ITV, καθώς κατέχει τα δικαιώματα για τα επίσημα παιχνίδια του Hell’s Kitchen, του Kitchen Nightmares, του Midsomer Murders, του Master Chef και προσεχώς του Extreme Makeover: Home Edition.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus πρωτοστατεί στο τομέα του Computer Games Development, με εξειδίκευση στην εκπαίδευση προγραμματιστών για τη βιομηχανία Ανάπτυξης Παιχνιδιών (Gaming Iindustry). Ως εκ τούτου, η σύμπραξη των δυο οργανισμών θέτει τις βάσεις για δημιουργία πλαισίου για την εκπαίδευση και υποστήριξη των φοιτητών για να γίνουν οι μελλοντικοί Game Developers, συνεργασία σε έργα που σχετίζονται με Gaming, και πιθανές ευκαιρίες μελλοντικής αξιοποίησης τους για την υποστήριξη των βιομηχανικών αναγκών της Qiiwi Games.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθ. Πανίκκος Πουτζιουρή, και εκ μέρους της Qiiwi Games ο Operational Manager, κος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

“Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus χαιρετίζει αυτή τη πρωτοβουλία καθώς το μνημόνιο συναντίληψης με την πρωτοποριακή QIIWI GAMES, μας δίνει ευκαιρίες για εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασία μας στους τομείς της εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας, καινοτομίας  όπως και σε άλλες δράσεις σε διαπανεπιστημιακή και διασυνοριακή βάση” δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Πανίκκος Πουτζιουρή.

“Η Qiiwi Games πρεσβεύει τις αρχές της πρωτοτυπίας, της καινοτομίας και της συνεχούς ανέλιξης, για αυτό και επιδιώκει ενεργά να παρέχει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για το game development. Με το παρόν μνημόνιο συναντίληψης δίδεται η ευκαιρία, όχι μόνο για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων, αλλά ταυτόχρονα για ένα άνοιγμα προς νέους ορίζοντες, με στόχο πάντοτε την ανάδειξη και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων του έμψυχου δυναμικού“ δήλωσε ο Operational Manager της Qiiwi Games, κος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










305