Τελετή Αποφοίτησης Πανεπιστημίου UCLan Cyprus 2022


Πρόεδρος της Βουλής: Εκφράζω τη δέσμευση του κοινοβουλίου να ενισχύσει τη φωνή των νέων μας και να υποστηρίξει θεσμικά το σημαντικότατο έργο των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτω

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Η τελετή έλαβε μέρος την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυναν χαιρετισμό, ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κος Φλώρος Βωνιάτης, η Πρόεδρος της Βουλής, κυρία Αννίτα Δημητρίου, και ο Πρύτανης, Καθηγητής Πανίκος Πουτζιουρής. Στην τελετή αποφοίτησης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Λάρνακας, κος Αντρέας Βύρας, καθώς και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο και άτομα από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, είπε χαρακτηρίστηκα σε όλους τους αποφοίτους «η Βουλή αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων μας. Με την ευκαιρία της αποψινής τελετής, εκφράζω τη δέσμευση του κοινοβουλίου να ενισχύσει τη φωνή των νέων μας και να υποστηρίξει θεσμικά το σημαντικότατο έργο των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να σας κρατήσουμε στον τόπο μας ως την καλύτερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας». 

Στον χαιρετισμό του ο CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Φλώρος Βωνιάτης, συνεχάρη όλους τους απόφοιτους ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στο όραμα του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο Πανεπιστήμιο σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τόνισε επίσης ότι «τo 2022 είναι μια σημαντική χρονιά για το Πανεπιστημίο UCLan Cyprus καθώς τον ερχόμενο Οκτώβριο γιορτάζουμε 10 χρόνια Ακαδημαϊκής λειτουργίας και αριστείας. Σήμερα είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τι είναι Πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έχετε αναπτύξει τις ικανότητες σας δημιουργώντας μια σταθερή βάση για να πετύχετε. Τώρα έχετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ως απόφοιτοι του Πανεπιστήμιο UCLanCyprus ο ρόλος σας τώρα είναι να εκπληρώσετε τις ελπίδες που έχουν επενδύσει σε εσάς, οι γονείς και οι καθηγητές σας. Να θυμάστε ότι η αποφοίτηση σας δεν είναι το τέλος. Είναι μια νέα αρχή».

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Καθ. Πανίκκος Πουτζιουρής, σημείωσε ότι η τελετή αποφοίτησης είναι μια πηγή έμπνευσης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την υλοποίηση των στόχων του για την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, έρευνας και καινοτομίας. Ανέφερε επίσης πως «η στρατηγική δέσμευση του Πανεπιστημίου  UCLan Cyprus είναι να συνεχισει την αναπτυξιακή του πορεία και την προσφορά εξαίρετης διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και τη πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών και επαγγελματιών. Στόχος μας, η ενίσχιση και  υλοποίηση σχετικής και αποτελεσματικής έρευνας με επίδραση στο κοινωνικό-οικονομικό και επιστημονικό  γίγνεσθαι»

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών καθώς και με τη βράβευση των καλύτερων αποφοίτων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου βρίσκεται κάτω από την Ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου. Βρίσκεται ανάμεσα στο 6.5% των πανεπιστημίων παγκοσμίως, με υψηλό ποσοστό εργοδότησης σε Κύπρο και εξωτερικό.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα πανεπιστήμιο χωρίς περιορισμούς. Αγκαλιάζει και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα, υποστηρίζει την ισότητα και δεσμεύεται για την προώθηση ίσων ευκαιριών και ίσης μεταχείρισης, διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του.

Είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA). Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κατά την τελετή αποφοίτησης έλαβαν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










610