Διοργάνωση womENourage 2022 στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus


Με γνώμονα την ενθάρρυνση όλων, ανεξαρτήτως φύλου, να εμπλακούν στον συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και να καταρρίψουν τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον κλάδο της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών), υπό την αιγίδα του κυπριακού κεφαλαίου ACM-Women Cyprus του οργανισμού ACM και του υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Κύπρο το τριήμερο διεθνές συνέδριο womENcourage.

Το  συνέδριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21-23 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στη Λάρνακα. Το συνέδριο περιλάμβανε ομιλίες, συζητήσεις με ευκαιρίες δικτύωσης, καθώς και πρακτικά εργαστήρια που αφορούσαν την ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων πληροφοριακής παιδείας και άλλα. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Η ACM-W είναι ένας ενεργός οργανισμός που προσπαθεί να ισορροπήσει την συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην Πληροφορική και να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες του τομέα. Η ACM-W Cyprus έχει ως σκοπό να προωθήσει την ενασχόληση των γυναικών με την Πληροφορική, να συνδέσει φοιτητές/-ριες με γυναίκες με ηγετικό ρόλο στο χώρο και να υποστηρίξει τη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της Πληροφορικής.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές/τριες, κριτές και μέντορες, η πρόεδρος του οργανισμού ACM-W, Ruth Lennon, η πρόεδρος του οργανισμού ACM-W-Europe, Rukiye Altin, ενώ ηλεκτρονικά καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ο πρόεδρος του οργανισμού ACM Καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης.

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










454