Αποτελεσματικές και αποδοτικές τοποθετήσεις σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας


Η συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Radisson Beach Resort στη Λάρνακα, η Ημερίδα Ενημέρωσης του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, με τίτλο ‘’ Αποτελεσματικές και Αποδοτικές Τοποθετήσεις σε ένα Σύγχρονο Περιβάλλον Εργασίας: η συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus’’.

Η Ημερίδα είχε σκοπό να αναδείξει αφενός τον πολυδιάστατο ρόλο των τοποθετήσεων φοιτητών και φοιτητριών σε οργανισμούς και αφετέρου πώς το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus κατάφερε να αποτελεί την κινητήρια δύναμη στην αποτελεσματική και αποδοτική τοποθέτηση φοιτητών στην αγορά εργασίας. Σκοπός της Ημερίδας ήταν επίσης, η ενημέρωση όσων παρευρέθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονται από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το Γραφείο Διασύνδεσής του, όσο και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται αλλά και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από τις τοποθετήσεις.  

Τα οφέλη τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο είναι πολύπλευρα, αφού οι φοιτητές κερδίζουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια αυξανόμενα ανταγωνιστική αγορά εργασίας, καθώς με την τοποθέτησή τους σε οργανισμό, έχουν την ευκαιρία να βάλουν σε πράξη τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των σπουδών τους. Ταυτόχρονα επωφελούνται και οι επιχειρήσεις, αφού τους παρέχεται η δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις διαμέσου της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

Μέσω του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», οι φοιτητές αποκτούν ευκολότερη και ουσιαστικότερη πρόσβαση στις επιχειρήσεις αποκτώντας καινούργιες και εποικοδομητικές εμπειρίες. Οι Χρίστος Ξενοφώντος, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Asya Njoroge και Κωνσταντίνος Ιωάννου, φοιτητές των προγραμμάτων BSc (Hons) Sports and Exercise Science και ΒA (Hons) Business Administration, του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, μοιράστηκαν τις εμπειρίες που απέκτησαν μέσω των τοποθετήσεων τους σε διάφορους οργανισμούς. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης, οργανισμοί και εταιρίες με τους οποίους συνεργάζεται το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, τονίζοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης Κυπριακής αγοράς εργασίας και πώς οι τοποθετήσεις αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο μάθησης για όλους του εμπλεκόμενους.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες τοποθέτησης μέσα από τη καινοτόμα εφαρμογή της διαδικτυακής πλατφόρμας του Έργου «2BeConnected».

ΓραφείοΔιασύνδεσηςΠανεπιστημίου UCLan Cyprus

Το ΓΔ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τις αποτελεσματικές και αποδοτικές τοποθετήσεις φοιτητών/τριών στην αγορά εργασίας. Το ΓΔ παρέχει υπηρεσίες που εξυπηρετούν όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: από την προετοιμασία της προσωπικής συνέντευξης φοιτητών και τη δημιουργία της πρώτης επαγγελματικής σχέσης με οργανισμούς, στην ανάπτυξη μελλοντικής επαγγελματικής σχέσης, καθώς και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας και ερευνητικής σχέσης μεταξύ οργανισμών και πανεπιστημιακής κοινότητας. Συνεπώς, με τη λειτουργία του, το ΓΔ στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, συμβάλλει αποτελεσματικά και αποδοτικά στη βελτίωση της υφιστάμενης σύνδεσης της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την κατανόηση των πραγματικών επαγγελματικών αναγκών, προς όφελος των φοιτητών/τριών, των οργανισμών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και κατ’επέκταση της Κυπριακής κοινωνίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










444