Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος»: Επίσκεψη Τ/κ εκπαιδευτικών σε ε/κ σχολεία


Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν ελληνοκυπριακά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκωσία, σε συνέχεια της πρόσφατης – εντός Ιανουαρίου – επίσκεψης Ε/κ εκπαιδευτικών σε τ/κ σχολεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικών “Ενωμένη Κύπρος”, οι Τ/κ εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν πρώτα την Σχολή Κωφών στη Μακεδονίτισσα, όπου έχει ετοιμαστεί πρόγραμμα υποδοχής τους από τους μαθητές και το προσωπικό της Σχολής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν Λύκειο της Λευκωσίας και το μεσημέρι η πλατφόρμα θα τους δεξιωθεί σε Δημοτικό σχολείο.
«Σκοπός της επίσκεψης είναι να έρθουν σε επαφή οι εκπαιδευτικοί των δύο κοινοτήτων μέσα σ’ ένα κλίμα εγκαρδιότητας και αλληλοαποδοχής, με απώτερο στόχο την περαιτέρω συνεργασία τους σε θέματα παιδείας».
«Η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτική», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση της πλατφόρμας, «όχι μόνο ενόψει της προοπτικής επίλυσης του Κυπριακού, αλλά κυρίως γιατί μια συνεργασία ανάμεσα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο κοινοτήτων μόνο επωφελής μπορεί να είναι, αφού οι δύο κοινότητες πρέπει να συνυπάρχουν στο νησί μας, είτε με λύση είτε χωρίς λύση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164