ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Η δημοσιότητα και οι απειλές δεν είναι αιτίες για μετακινήσεις εκπαιδευτικών


Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:  

Στον απόηχο γεγονότων που συνέβησαν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θεωρούμε επιβεβλημένο να σημειώσουμε ότι η δημοσιότητα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορούν να είναι οδηγός στη λήψη των οποιονδήποτε αποφάσεων. Υπάρχουν κανονισμοί και διαδικασίες που όλοι οφείλουν να σέβονται και κυρίως αυτοί που τάχθηκαν ως θεματοφύλακές τους. Πιο απλά, η απαίτηση γονιών ή εξωσχολικών οργανωμένων συνόλων, οι απειλές για δήθεν αναταραχές και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, δεν μπορούν να είναι αιτίες για τη μετάθεση ενός εκπαιδευτικού.

Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα που έχουν την ευθύνη να εξετάζουν καταγγελίες και παράπονα σε βάρος εκπαιδευτικών. Υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζουμε για να μην καταντήσουμε ζούγκλα. Άσχετα από πιέσεις και αλλά συμφέροντα, αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Κυρίως, όμως, η ευαισθησία μας δεν θα πρέπει να είναι επιλεκτική. Τόσος θόρυβος ξέσπασε για το περιστατικό της μαντήλας, ενώ την ίδια ώρα ένας δεκαπεντάχρονος έχανε τη ζωή του σε μια κοινωνία και πολιτεία που μάλλον τον ξέχασε.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία θα συνεχίσει να επιδεικνύει σεβασμό σε αρχές και θεσμούς. Ταυτόχρονα θα αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1131