ΑΚΙΔΑ: Τα μέλη ενισχύουν την ΠΟΕΔ και απαιτούν από αυτή να διεκδικήσει την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:  

«Ενόψει των Γενικών Συνελεύσεων της ΠΟΕΔ, η ΑΚίΔΑ σημειώνει τα εξής:

  1. Η κατάσταση με τις καταγγελίες, τον διασυρμό, τις διώξεις, συνεπώς και την προσβολή της ανθρώπινης κι επαγγελματικής αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών γίνεται ολοένα και χειρότερη χρόνο με τον χρόνο την τελευταία δεκαετία.
  2. Οι συνθήκες διαβίωσης και μάθησης στον σχολικό χώρο λόγω της κλιματικής αλλαγής στον τόπο μας είναι αφόρητες. Είναι αναχρονιστικό μεν, άξιο απορίας δε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η μη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (λόγος για τον οποίο η Κύπρος θα κληθεί να πληρώσει νέα πρόστιμα στην ΕΕ) και η μη χρήση κλιματιστικών.
  3. Η συνεχής αποδυνάμωση της στήριξης προς τα αλλόγλωσσα και για αντιμετώπιση – πρόληψη του αναλφαβητισμού εντείνει τόσο τη σχολική αποτυχία όσο και το φαινόμενο της αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Προσθετικά με αυτό διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις διαδικασίες κι ελλείψεις στη στελέχωση γενικότερα. (Ανακοίνωση ΑΚίΔΑ ημερομηνίας 8/9/2019)
  4. Είναι αντιφατικό το Υπουργείο Παιδείας να απαιτεί νέες διαδικασίες αξιολόγησης για όλους, δασκάλους και μαθητές, συνεπώς το έργο του εκπαιδευτικού και η μαθησιακή δραστηριότητα να επιβαρύνονται ενώ οι συνθήκες διαβίωσης και οι υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές να υποβαθμίζονται και να συνιστούν τροχοπέδη για σωστή και ποιοτική λειτουργία του σχολείου.

Σημειώνεται πως το ΔΣ της Οργάνωσης θα ζητήσει με διακριτά ψηφίσματα (α) Εξουσιοδότηση για τη στάση εργασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τις κατά συρροή παρεμβάσεις γονιών και όχι μόνο αλλά και για την προβληματική σε αριθμούς και κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών στελέχωση και (β) Εξουσιοδότηση για λήψη μέτρων, όποτε κριθεί αναγκαίο σε σχέση με τις καταγγελίες κατά εκπαιδευτικών και τη διεκδίκηση εγκατάστασης κλιματιστικών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης στον σχολικό χώρο.

Ως εκ των πιο πάνω η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚίΔΑ καλεί όλους τους συναδέλφους μέλη της ΠΟΕΔ να ενημερωθούν στις Συνεδρίες Προσωπικού, όπου είναι δυνατόν, αυτής της εβδομάδας και από την επίσημη Ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ, όπου μέχρι την Τρίτη θα υπάρχει επίσημη αναλυτική ενημέρωση για τις προθέσεις της Οργάνωσης και την Πέμπτη, 19/9/2019 να μετέχουν μαζικά στην ψηφοφορία και να ενδυναμώσουν την ηγεσία της Οργάνωσης στη διεκδίκηση της επίλυσης των πιο πάνω προβλημάτων.

Σε αυτή την εποχή, που ενώ προωθούνται καινοτομίες στη Δημόσια Εκπαίδευση, (η κριτική για αυτές θα γίνει μεταγενέστερα), την ίδια ώρα ο εκπαιδευτικός και το σχολείο αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα αποψίλωσης, τα οποία προκαλούνται από την εφαρμογή πολιτικών μη υποστηρικτικών τόσο προς τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου του σχολείου όσο και προς τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής, της διαβίωσης και της μάθησης.

Είναι ακριβώς για αυτούς τους λόγους πως ως ΑΚίΔΑ θα συνεχίσουμε να είμαστε σε διαρκή διάλογο με τον κόσμο των εκπαιδευτικών, να καταθέτουμε προτάσεις, να επιδιώκουμε τη συναίνεση εντός της ΠΟΕΔ για αποφασιστική προώθηση των ζητημάτων αλλά και ενδυνάμωση της ίδιας της λειτουργίας της Οργάνωσης προς όφελος τόσο των Μελών της όσο και του Δημόσιου Σχολείου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










852