ΑΚΙΔΑ: Το πρώτο βήμα έγινε… Βλέπουμε μπροστά με αποφασιστικότητα και πίστη στις θέσεις μας


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

"Με εξαιρετικά πολύ ψηλό ποσοστό θετικής ψήφου τα Μέλη της ΠΟΕΔ στις 19/9/2019 έδωσαν το πράσινο φως στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να διεκδικήσει δυναμικά και αποφασιστικά στο επόμενο διάστημα:

  1. Την κατάλληλη και με σωστές διαδικασίες διαχείριση της κατάστασης με τις καταγγελίες, τον διασυρμό, τις διώξεις των εκπαιδευτικών και να υπερασπιστεί την ανθρώπινη κι επαγγελματική αξιοπρέπεια τους καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα υπεράσπισης τους απέναντι στην οποιαδήποτε κατηγορία αλλά και την απόδοση ευθύνης εκεί και όπου πραγματικά υπάρχει.
  2. Τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και μάθησης στον σχολικό χώρο λόγω της κλιματικής αλλαγής στον τόπο μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες. Είναι αναχρονιστικό μεν, άξιο απορίας δε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η μη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (λόγος για τον οποίο η Κύπρος θα κληθεί να πληρώσει νέα πρόστιμα στην ΕΕ) και η μη χρήση κλιματιστικών. (Σημειώνεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα γίνουν εγκαίνια της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Πάρκου πάνω στο κτίριο του ΟΗΕ, ως παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ουσιαστική συμβολή στην πολιτική περί των ΑΠΕ)
  3. Την άμεση συμπλήρωση της στελέχωσης για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020, την εφαρμογή ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για τα αλλόγλωσσα και την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού, τον έγκαιρο προγραμματισμό για ολοκληρωμένη στελέχωση για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021

Είναι αντιφατικό το Υπουργείο Παιδείας να απαιτεί νέες διαδικασίες αξιολόγησης για όλους, δασκάλους και μαθητές, συνεπώς το έργο του εκπαιδευτικού και η μαθησιακή δραστηριότητα να επιβαρύνονται ενώ οι συνθήκες διαβίωσης και οι υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές να υποβαθμίζονται και να συνιστούν τροχοπέδη για σωστή και ποιοτική λειτουργία του σχολείου

Ως εκ των πιο πάνω η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚίΔΑ καλεί όλους τους συναδέλφους μέλη της ΠΟΕΔ να στηρίξουν και να εφαρμόσουν καθολικά τη στάση εργασίας αύριο, Δευτέρα, 23/9/2019, 07:30 – 08:25 δίνοντας αφενός το μήνυμα πως οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται έμπρακτα για τα προβλήματα που η πολιτική που εφαρμόζεται από αυτούς που κυβερνούν, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ταλαιπωρούν τα παιδιά και τα σχολεία, αφετέρου ενδυναμώνουν την ηγεσία της Οργάνωσης στη διεκδίκηση της επίλυσης των πιο πάνω προβλημάτων.

Ως ΑΚίΔΑ θα συνεχίσουμε να είμαστε σε διαρκή διάλογο με τον κόσμο των εκπαιδευτικών, να καταθέτουμε προτάσεις, να επιδιώκουμε τη συναίνεση εντός της ΠΟΕΔ για αποφασιστική προώθηση των ζητημάτων αλλά και ενδυνάμωση της ίδιας της λειτουργίας της Οργάνωσης προς όφελος τόσο των Μελών της όσο και του Δημόσιου Σχολείου.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση μας για το γεγονός πως προτάσεις που από πλευράς της ΑΚίΔΑ κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΠΟΕΔ υιοθετήθηκαν από το σύνολο της Ηγεσίας της Οργάνωσης, η Κίνηση διαβεβαιώνει τόσο τους συναδέλφους στο σύνολό τους όσο κι ευρύτερα την Κοινωνία πως θα συνεχίσει να πορεύεται με διεξοδικό τρόπο για διεκδίκηση των συμφερόντων του Κλάδου αλλά και των υπόλοιπων ζητημάτων που αφορούν στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και στο Δημόσιο Σχολείο.

Κι επειδή ακριβώς αυτά αφορούν και στο σύνολο τους καταλήγουν στους μαθητές μας, καλούμε το Κίνημα των Οργανωμένων Γονιών της Δημοτικής, Ειδικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης σε διαρκή, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που τα παιδιά τους δικαιούνται και η Πολιτεία αρνείται να τους παραχωρήσει, στον βωμό αλλότριων συμφερόντων".Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter450