Η ΠΟΕΔ ανοίγει τον χορό των μέτρων με μονόωρη στάση εργασίας


Μονόωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα η εκπαιδευτική οργάνωση ΠΟΕΔ ενώ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ προχωρούν με δικές τους στάσεις εργασίας την Τετάρτη και Πέμπτη.

Αύριο Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, σε στάση εργασίας, την πρώτη διδακτική περίοδο, από τις 07:30 – 08:25, κατέρχονται οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΠΟΕΔ, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», όπως αναφέρει η Οργάνωση, σε ανακοίνωση της.

Η Οργάνωση προσθέτει ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ελάχιστη και επιβαλλόμενη ένδειξη διαμαρτυρίας για τα  προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα για την αργοπορημένη και ελλιπή στελέχωση, τις περικοπές ωρών από τη στήριξη των  παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και την παντελή κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού, τη μη τήρηση των νενομισμένων διαδικασιών στις περιπτώσεις παρεμβάσεων στο έργο των σχολείων από εξωγενείς παράγοντες (Σύνδεσμοι Γονέων, μεμονωμένοι γονείς κ.ά.).

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι με τη στάση εργασίας αποστέλλεται ξεκάθαρα το μήνυμα ως προς τα τρία θέματα που αυτή περιλαμβάνει και την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι οι εξαγγελίες και οι δηλώσεις του ΥΠΠΑΝ για αυτά τα θέματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με πολλά άλλα ζητήματα». Ο κ. Φυλακτού είπε ότι η στάση εργασίας είναι 40 λεπτά διαμαρτυρίας για την έναρξη της χρονιάς. 

Εξάλλου, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ κατέρχεται σε μονόωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο, ενώ η ΟΛΤΕΚ κατέρχεται σε στάση εργασίας την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο.

ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ κατέρχονται σε στάση διαμαρτυρίας για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τα κύρια θέματα να είναι, μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος του ΥΠΠΑΝ για την αξιολόγηση των μαθητών, το συνταξιοδοτικό, τα κλιματιστικά και η ελλιπής στελέχωση των σχολικών μονάδων.

Γονείς Δημοτικής: Τη Δευτέρα, πάρτε τα παιδιά σας στο σχολείο μετά τις 08:25

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










676