Επιστολή ΠΟΕΔ στον ΥΠΠΑΝ με θέμα τα προβλήματα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς


ΚΥΠΕ- Επιστολή με θέμα τα προβλήματα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, καθώς και θέματα προς συζήτηση, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, η ΠΟΕΔ, η οποία ζητά να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση..
Η ΠΟΕΔ, στην επιστολή της γράφει ότι αποστέλλει στον Υπουργό τα θέματα που θα ήθελε να συζητήσει και τα οποία αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίους το ΔΣ της ΠΟΕΔ, προχώρησε στη μονόωρη στάση εργασίας-διαμαρτυρίας.
"Όπως έχουμε και δημοσίως διακηρύξει, μόνο ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που συνεχώς προκύπτουν", σημειώνει.
Η ΠΟΕΔ προσθέτει ότι με την επιστολή και ανταποκρινόμενοι, άμεσα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το γραφείο του Υπουργού τη Δευτέρα, υποβάλλουν την ατζέντα της συνάντησης.
Αυτή περιλαμβάνει την "αργοπορημένη και ελλιπή στελέχωση των σχολείων, κατά παράβαση και της ισχύουσας νομοθεσίας", την πολιτική στήριξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία (αλλόγλωσσα) και κατάργηση προγράμματος αλφαβητισμού, τη διαδικασία για εξέταση και διερεύνηση καταγγελιών ή/και παρεμβάσεων από εξωγενείς παράγοντες (γονείς, σύνδεσμοι γονέων, άλλοι φορείς), και την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία-εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










651