ΔΗ.Αν.Α: Συνταξιοδοτικό νεοεισερχομένων και πρόωρες αφυπηρετήσεις: Ώρα μηδέν


«Δυο δίκαια θέματα τα οποία εδώ και αρκετό καιρό αναμένουμε την επίλυση τους και η κυβέρνηση κωλυσιεργεί ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ !»

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών  ΔΗ.Αν.Α αναφέρει:

«Το κούρεμα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, που δεν είχαν προλάβει μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 να γίνουν μόνιμοι επί δοκιμασία, είναι ίσως το χειρότερο από όλα τα προ-μνημονιακά νομοσχέδια που είχαν ψηφιστεί τότε! Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες που έχουν συντελεστεί στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Εδώ και δύο χρόνια συζητούμε για να συζητούμε χωρίς να καταλήγουμε πουθενά. Οι συνάδελφοι που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011 παραμένουν ανασφάλιστοι. Ο εργοδότης (Κυπριακή Δημοκρατία) στην ουσία παρανομεί και όποτε ερωτηθεί μας συστήνει υπομονή για το σχέδιο που επεξεργάζονται, και το οποίο διατρανώνουν πως θα είναι καλύτερο από το επαγγελματικό σχέδιο που έχουν οι συνάδελφοι που μονιμοποιήθηκαν πριν το 2011.  Θέση μας ως ΔΗΑΝΑ είναι πως δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων, συνεπώς θα πρέπει να επανενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι στο Επαγγελματικό Σχέδιο Σύνταξης. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι το κόστος οποιουδήποτε νέου ταμείου προνοίας θα είναι το ίδιο και δεν αντιλαμβανόμαστε  την αναγκαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος… Αναμένουμε φυσικά να δούμε την όποια πρόταση για να μπορούμε να τοποθετηθούμε. Η συνάντηση της προσεχούς Τρίτης στο Υπουργείο Οικονομικών θα είναι πολύ καθοριστική, καθώς αναμένουμε ότι θα δούμε επιτέλους την κυοφορούμενη (εδώ και πολλούς μήνες) πρόταση της κυβέρνησης.

Σε σχέση με το θέμα των πρόωρων αφυπηρετήσεων, επιβεβαιώθηκε και μέσα από τη συζήτηση που έγινε στη ΜΕΠΥ ότι θα προχωρούσαμε σε αυτές από την περσινή χρονιά. Δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα μετατέθηκε για το τέλος του περσινού χρόνου αρχικά και τελικά για το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προωθηθεί άμεσα το νομοσχέδιο και να καταλήξει σε ψήφιση, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του κράτους για τη νέα χρονιά. Αν δεν γίνει αυτό, χάνεται και αυτή η σχολική χρονιά! Εκτός και αν στόχος είναι να γίνουν οι αφυπηρετήσεις, χωρίς να καλυφθούν οι κενωθείσες θέσεις και να είμαστε του χρόνου στο ίδιο έργο θεατές όσο αφορά στη στελέχωση. Υπάρχει και το τρίτο ενδεχόμενο φυσικά το θέμα να οδηγηθεί, αν δεν πιέσουμε ΤΩΡΑ, στις «ελληνικές καλένδες» και να μην δούμε ποτέ πρόωρες αφυπηρετήσεις. Είναι ένα θέμα που αλυσιδωτά επιλύει προβλήματα νέων διορισμών, προαγωγών και στελέχωσης μειώνοντας ταυτόχρονα το μισθολόγιο για το υπουργείο Παιδείας και συνεπώς πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ.

Ως ΔΗ.Αν.Α. παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και θα επανέλθουμε άμεσα με τις καθοριστικές μας παρεμβάσεις εκεί και όπου χρειαστεί, καλώντας παράλληλα την ΠΟΕΔ, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, να  τα απαιτήσουν ζητώντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Φτάνει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2225