ΑΚΙΔΑ: Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τo Γλωσσικό Μάθημα


   Το Γλωσσικό Μάθημα βρέθηκε στο κέντρο του διαρκούς διαλόγου για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση την τελευταία δεκαετία. Μια από τις πλέον κρίσιμες συνιστώσες του, που αφορά καίρια τη διδασκαλία του, είναι η αποτύπωση των στόχων κι επιδιώξεων αλλά και των μέσων διδασκαλίας, ήτοι οι Δείκτες Επιτυχίες και οι Δείκτες Επάρκειας, όπως επίσημα ορίζονται.

Οι Δείκτες Επιτυχίας κι Επάρκειας του μαθήματος διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας έτυχαν μιας μακράς διάρκειας επεξεργασίας και αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων ανάμεσα στον εκπαιδευτικό κόσμο. Η ανατροφοδότηση από τους εκπαιδευτικούς, μετά την αρχική διατύπωση τους, αποτέλεσε θεμελιακό παράγοντα τόσο για την απόφαση για αναθεώρησής τους όσο και για το τελικό περιεχόμενό τους. Η οριστικοποίησή τους, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα με τη δημοσιοποίηση τους στις 19/4/2019, δημιουργεί την ανάγκη μιας επιπλέον ενημέρωσης για τους δασκάλους και τις νηπιαγωγούς.

Η ΑΚίΔΑ, Λευκωσίας, Μόρφου και Κερύνειας, για το σκοπό αυτό, διοργανώνει Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Οικοδομώντας μια ενότητα Ελληνικών με τους αναθεωρημένους δείκτες». Στο συνέδριο προσκλήθηκαν και θα μιλήσουν:

v  η Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης για το Γλωσσικό Μάθημα, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Δρ. Ειρήνη Χατζηλουκά Μαυρή, η οποία θα παρουσιάσει το θεωρητικό πλαίσιο, έννοια και περιεχόμενο των Δεικτών Επιτυχίας κι Επάρκειας και

v  η Σύμβουλος για το μάθημα των Ελληνικών κ. Μαρίνα Μιχαήλ, η οποία θα παρουσιάσει παράδειγμα σχεδιασμού και υλοποίησης μιας ενότητας Ελληνικών με βάση τους Δείκτες Επιτυχίας κι Επάρκειας.

Ευχαριστούμε τις εισηγήτριες του Συνεδρίου για τη θετική ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας να φωτίσουν το θέμα, το οποίο εκ της φύσης του συνιστά κρίσιμο ζητούμενο για κάθε εκπαιδευτικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας, την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019. Εγγραφές 16:30 – 17:00 και έναρξη συνεδρίου στις 17:00. Διάρκεια του Συνεδρίου 17:00 – 19:00.

Εγγραφές για το συνέδριο μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο http://bit.ly/2mLBojZ ή με sms στα τηλέφωνα 99479185 (Παναγιώτης Παναγή, Πρόεδρος ΑΚίΔΑ Λευκωσίας) και 99408453 (Γραμματέας ΑΚίΔΑ Λευκωσίας).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1350