ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία Λευκωσίας: Εκπαιδευτικό Συνέδριο Νηπιαγωγών


"Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο ανακάλυψης των Μαθηματικών - η περίπτωση της μέτρησης"

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο ανακάλυψης των Μαθηματικών στο νηπιαγωγείο θα είναι το θέμα του εκπαιδευτικού συνεδρίου που θα διοργανώσει η ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία Λευκωσίας την Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου «Πεύκιος Γεωργιάδης».

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο το θεατρικό παιχνίδι εμπλέκεται στο σχεδιασμό μαθηματικών δραστηριοτήτων για παιδιά νηπιαγωγείου με σκοπό την οικοδόμηση μαθηματικών αρχών και εννοιών και κατ’επέκταση τη μεγιστοποίηση των μαθηματικών αποτελεσμάτων

Επίσης η εισιγήτρια του συνεδρίου θα περιγράψει παρεμβατικό πρόγραμμα κατά το οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν τις βασικές αρχές της μέτρησης συμμετέχοντας σε συγκεκριμένο σενάριο και αναλαμβάνοντας ρόλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιοποιεί το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο όχι μόνο οντολογικής οριοθέτησης αλλά και νοηματοδότησης Μαθηματικών.

Εισηγήτρια του συνεδρίου είναι η  Δρ. Μαρία Σιακαλλή.

Πληροφορίες για το συνέδριο:

  • Τρίτη 05 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου «Πεύκιος Γεωργιάδης» (Δεληγιάννη 3, Στρόβολος) 17:00 – 19:00 (εγγραφές και καφές 16:30-17:00).

Για εγγραφές στον σύνδεσμο: http://bit.ly/PADEDnip

Για περισσότερες πληροφορίες 99 34 34 05 (ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία Λευκωσίας)

 

Δικαίωμα συμμετοχής €5. Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.




Comments (2)

  1. Koύλλα Γεωργίου:
    Oct 16, 2019 at 10:55 AM

    θα ηθελα να λάβω μέρος στον συνεδριο Θεατρικο Παιχνίδι ως μεσο ανακάλυψης μαθηματικών . Εισηγητρια Μαρια Σιακαλλή. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΟΥΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 99513803

  2. Βαρβάρα Παπαδοπούλου:
    Oct 16, 2019 at 05:53 PM

    Θα ήθελα να λάβω μέρος στο συνέδριο θεατρικό παιχνίδι ως μέσω ανακάλυψης μαθηματικών. Βαρβάρα Παπαδοπούλου νηπιαγωγός


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1038