ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Αναφαίρετο δικαίωμα η πρωινή προσευχή στα σχολεία μας


«Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και τη  θρησκεία του καθενός, θα επέλθει έμπρακτα μέσα από την ψήφιση και εφαρμογή των νέων κανονισμών των δημόσιων δημοτικών σχολείων» 

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει: 

"Ξεκάθαρη είναι η θέση της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας για να γίνεται πρωινή προσευχή στα σχολεία μας, χωρίς αυτό να φέρνει σε δύσκολη θέση μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Η αναφορά που συμπεριλήφθηκε στους νέους κανονισμούς, που επιβάλλεται να προωθηθούν και να ψηφιστούν, είναι εύστοχη και πρέπει να γίνεται από όλους σεβαστή:

«Οι δάσκαλοι την πρώτη διδακτική περίοδο, πριν την έναρξη των μαθημάτων, μεριμνούν για πρωινή προσευχή με τα παιδιά του τμήματος με το οποίο έχουν μάθημα τη συγκεκριμένη περίοδο. Νοείται ότι παιδιά που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δικαιούνται να μην λένε την προσευχή και να μην κάνουν τον σταυρό τους και ότι μπορούν να προσεύχονται σιωπηλά στον δικό τους Θεό».

Θεωρούμε πως οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση επί του θέματος, μόνο αναστάτωση και αχρείαστες συζητήσεις θα προκαλέσει. Ο απόλυτος σεβασμός στα θρησκευτικά πιστεύω μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πρέπει να διαφυλαχθεί στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων"




Comments (2)

  1. Kyriakos Nicolaides:
    Oct 16, 2019 at 06:20 AM

    Είναι ελάχιστη υποχρέωση μας να κάνουμε προσευχή. Ένα ευχαριστώ σε όσα απολαμβάνουμε και μια αίτηση να μας φωτίζει ο Θεός μόνο Καλό μπορεί να προσφέρει στις ψυχές των παιδιών.

  2. Μαρία Καουλλα:
    Oct 16, 2019 at 10:01 AM

    Συγχαίρουμε και επικροτουμε την τοποθέτηση του Υπουργείου, τα παιδιά μας θέλουν αγωγή, και η προσευχή είναι απαραίτητη προυποθεση. Χωρίς Θεό δεν πάμε πουθενά.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1476