Προοδευτική Δασκάλων: Πρόταση για αύξηση οργανικών θέσεων για έγκαιρη στελέχωση


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών Προοδευτική Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει: 

"Με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις για πιθανές τροποποιήσεις της νομοθεσία μεταθέσεων ή την υιοθέτηση άλλων λύσεων με στόχο την έγκαιρη στελέχωση και την ομαλή έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, θεωρούμε ως κίνηση, ότι επιβάλλεται να συζητηθεί και το θέμα του μεγάλου αριθμού έκτακτων εκπαιδευτικών (συμβασιούχοι) , το οποίο επηρεάζει άμεσα τις διαδικασίες της στελέχωσης των σχολικών μας μονάδων. Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι η ΠΟΕΔ οφείλει να ζητήσει άμεσα, την αύξηση των οργανικών θέσεων από το ΥΠΠΑΝ, έτσι ώστε οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί να μην υπερβαίνουν το 10% του συνόλου των εκπαιδευτικών σε κάθε κλάδο. 

Για τον σκοπό αυτό παραθέτουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και μέσα από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιους κλάδους χρειάζεται το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε αύξηση των οργανικών θέσεων :

Κλάδος

Σύνολο Εκπαιδευτικών

Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί

Συμβασιούχοι Εκπαιδευτικοί

Αορίστου

Ποσοστό Εκτάκτων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ

3542

3242

246

54

8%

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ

702

600

68

34

14,5%

ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

472

285

103

84

39,6%

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

248

128

69

51

48,,4%

 

 

 

 

 

 

Από τα πιο πάνω στοιχεία, είναι ξεκάθαρο ότι οι κλάδοι της Προδημοτικής, Λογοθεραπείας και Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών παρουσιάζουν ψηλό ποσοστό εκτάκτων εκπαιδευτικών (συμβασιούχων + αορίστου), ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός (όχι το ποσοστό όμως) των εκτάκτων εκπαιδευτικών στη Δημοτική Εκπαίδευση (300 έκτακτοι). Τα στοιχεία αυτά , θεωρούμε ως Προοδευτική, ότι επιβάλουν την άμεση έναρξη μια συζήτησης με το ΥΠΠΑΝ, στα πλαίσια πάντα της έγκαιρης στελέχωσης , για έγκριση νέων οργανικών θέσεων σε όλους τους κλάδους.

Αποτελεί κοινή αποδοχή ότι ένας από τους πολλούς λόγους που το ΥΠΠΑΝ δεν καταφέρνει να στελεχώσει έγκαιρα τις σχολικές μας μονάδες, είναι οι τοποθετήσεις – διορισμοί των έκτακτων εκπαιδευτικών. Όσο μεγαλώνει αυτός ο αριθμός , τόσο θα δυσκολεύουν οι διαδικασίες της έγκαιρής στελέχωσης, ειδικά όσο αφορά και το θέμα των διπλών διορισμών (από τους δύο πίνακες), το οποίο προέκυψε τα τελευταία χρόνια.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εισηγείται όπως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣ αποστείλει άμεσα επιστολή προς το ΥΠΠΑΝ , με ταυτόχρονη ενημέρωση και της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, με στόχο να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό το όλο θέμα και να ενσωματωθούν, σε περίπτωση θετικής κατάληξης, νέες οργανικές θέσεις στον προϋπολογισμό του 2020".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










770