«Φτάνουν πια οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στα δημόσια σχολεία»


 «Αφήστε τους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το έργο τους»

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Εκείνο για το οποίο θα πρέπει να  ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ σε ό,τι αφορά τη δημόσια  εκπαίδευση, είναι να αφήσουν επιτέλους τους εκπαιδευτικούς να ηρεμήσουν μέσα στις σχολικές μονάδες, για να μπορέσουν να προσφέρουν απερίσπαστοι στα παιδιά μας, αυτό που δικαιούνται. 

Τα τελευταία δυο τουλάχιστον χρόνια με μεγαλύτερη ένταση από κάθε άλλη φορά, οι κάθε είδους παρεμβάσεις (από ειδικούς ή μη ειδικούς, από αρμόδιους ή όχι περί Παιδείας), βομβαρδίζουν κυριολεκτικά τους εκπαιδευτικούς, εξασκώντας τους τεράστια ψυχολογική πίεση, με αποτέλεσμα αρκετοί να ψάχνουν τρόπους "διαφυγής" και "εξόδου" ακόμη και σε νεαρές ηλικίες.

Ο πόλεμος που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και κατ' επέκταση το δημόσιο σχολείο, από κάθε κατεύθυνση και με κάθε "ευκαιρία", έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον μέσα στις σχολικές μονάδες, το οποίο επηρεάζει άμεσα και την ομαλή  λειτουργία τους από κάθε άποψη.

Πιστεύω πως δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που θα δυσκολευόμαστε, πάρα τους ατελείωτους καταλόγους διοριστέων και διορισίμων, να έχουμε προσοντούχους εκπαιδευτικούς που να θέλουν να διοριστούν. Ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν αρκετές  ευρωπαϊκές χώρες.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η Πολιτεία φέρουν τεράστια ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργείται, αφού με τη στάση τους έναντι των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνουν τον οποιονδήποτε να παρεμβαίνει στα θέματα Παιδείας, με αρνητικό τρόπο σε βάρος των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Εύλογο ερώτημα. Μήπως τελικά, στόχος είναι η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου με όλα τα συνεπακόλουθα....;

*Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ.

 




Comments (1)

  1. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΠΠΕΛΛΟΣ:
    Oct 17, 2019 at 11:46 PM

    Το εύλογο ερώτημά σας άρχισε ήδη να υλοποιείται. Το δικό μου εύλογο ερώτημα: Θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν την υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










877