Παρέμβαση περί νέου Υπουργού Παιδείας


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*
Ειδικά τα τελευταιά δυο χρόνια, ο χώρος της εκπαίδευσης αποτέλεσε το κυριότερο πεδίο συγκρούσεων. Και τη μεγαλύτερη ευθύνη έφερε αναντίλεκτα η κυβερνητική πλευρά. Κυρίως λόγω των πρωτόγνωρων για τα συνδικαλιστικά θέσμια αποφάσεων και χειρισμών της (τις οποίες και απέσυρε κάτω από το βάρος της κατακραυγής), αλλά και λόγω των προκλητικών δηλώσεων που υπήρξαν από κυβερνητικούς εκπροσώπους ή κυβερνητικούς αξιωματούχους και όχι μόνο.

Εκείνο που σίγουρα κανένας δεν επιθυμεί είναι άλλες συγκρούσεις στον χώρο της Παιδείας. 

Επομένως, είναι η ώρα της σύνεσης, της οξυδέρκειας, της λογικής και της δουλειάς στα θέματα Εκπαίδευσης.

Όπως έντιμα, ίσια και σταράτα ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ τον Φεβρουάριο του 2018 (πριν διοριστεί ο υφιστάμενος Υπουργός Παιδείας), το ίδιο έντιμα λέμε σήμερα πως η κατάσταση στην Παιδεία δεν μπορεί να εξομαλυνθεί σε καμιά περίπτωση με αυτό που λέμε στην πολιτική "συγκρουσιακούς" χαρακτήρες και δη, όσων οδήγησαν στην κορύφωση της σύγκρουσης το καλοκαίρι του 2018.

Ζητούμε και απαιτούμε ένα πολιτικό προϊστάμενο με χαρακτηριστικά την ηπιότητα χαρακτήρα, την οξυδέρκεια και επάρκεια, που να αναζητά τη σύνεση και συναίνεση, που να αφουγκράζεται τα "θέλω" και τις σύγχρονες ανάγκες της Εκπαίδευσης.

Είναι, λοιπόν, η ώρα των έργων στην Παιδεία μας: ξεκινώντας από τα ίδια τα γνωστικά αντικείμενα, από την ίδια την καθημερινότητα των σχολείων μας. Για να βελτιώσουμε δομές, υποδομές και περιεχόμενο. Την ουσία.

Και εδώ είναι η ευθύνη του ΠτΔ. Να δώσει μια ορθή προοπτική στην Παιδεία, μέσω της επιλογής μιας συνενωτικής και συναινετικής προσωπικότητας. Αναμένουμε.

*Εκπαιδευτικός




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1949