ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία: Εκπαιδευτικά Συνέδρια


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα δύο (2) εκπαιδευτικά συνέδρια Ελληνικών που διοργάνωσε η ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία σε Λεμεσό (την Τρίτη 22 Οκτωβρίου) και Λευκωσία (Πέμπτη 24 Οκτωβρίου) με τίτλο: «Αναλυτικό Πρόγραμμα και Δείκτες Ελληνικών: Παρουσίαση – Ανάλυση – Πρακτική».

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι αναθεωρημένοι δείκτες επάρκειας και επιτυχίας στο γνωστικό αντικείμενο των Ελληνικών στη δημοτική εκπαίδευση ήταν το θέμα των συνεδρίων με εισηγητή τον Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Σπύρο Σοφοκλέους.

Στα συνέδρια παρουσιάστηκαν οι αναθεωρημένοι δείκτες Ελληνικών μαζί με την αντιστοίχιση τους που έγινε με τις δραστηριότητες των σχολικών εγχειριδίων σε όλες τις τάξεις του δημοτικού. Ακολούθησε ανάλυση αλλά και πρακτική, πως αξιοποιούμε και χρησιμοποιούμε τους δείκτες στον ημερήσιο/δεκαπενθήμερο προγραμματισμό μας αλλά και πως διαμορφώνουμε ένα μάθημα Ελληνικών με τη χρήση των αναθεωρημένων δεικτών.

H ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία δίνει συνέχεια στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Προδημοτικής, Ειδικής και Δημοτικής με μια σειρά από συνέδρια σε όλες τις πόλεις:

ΛΑΡΝΑΚΑ:

  1. Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ελληνικών με θέμα «ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ» με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό  κα Ήρα Παπαγεωργίου.

*Σάββατο 02 Νοεμ., 09:30-12:30
*
Αίθουσα ALEXANDER COLLEGE

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

  1. Εκπαιδευτικό Συνέδριο Νηπιαγωγών με θέμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» με εισηγήτρια τη Δρα Μαρία Σιακαλλή.
    *Τρίτη 05 Νοεμ., 17:00 – 19:00
    *Αιθ. Εκδ. Δημοτικού Σχολείου "Πεύκιος Γεωργιάδης"
  2. Εκπαιδευτικό Συνέδριο για Προδημοτική, Ειδική και Δημοτική με θέμα  «ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ» με εισηγητή τον επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Μικελλίδη.

*Παρασκευή 08 Νοεμ., 17:30-19:30

*Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Δασούπολης

ΠΑΦΟΣ:

  1. Εκπαιδευτικό Συνέδριο για προδημοτική, ειδική και δημοτική με θέμα  «ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ» με εισηγητή τον επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Μικελλίδη.

*Τρίτη 05 Νοεμ., 17:00 – 19:00

*Αίθουσα Εκδηλώσεων ΙΒ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου

ΛΕΜΕΣΟΣ:

  1. Εκπαιδευτικό Συνέδριο για προδημοτική, ειδική και δημοτική με θέμα  «ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ» με εισηγητή τον επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Μικελλίδη.

*Πέμπτη 07  Νοεμ., 17:00 – 19:00

*Αίθουσα Εκδηλώσεων Δ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού

 

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία στο facebook.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1101