ΑΚΙΔΑ: Κτύπημα κάτω από τη μέση στη Δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση…


Συνεργοί στο έγκλημα: ΥΠΠΑΝ, ΥπΟικ και Σχολικές Εφορείες

Με ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α.Κί.ΔΑ. καταγγέλλει το γεγονός της σοβαρής μείωσης των κονδυλίων για τη λειτουργία των Δημόσιων Νηπιαγωγείων: καταγράφεται τεκμηριωμένα η κατακρεούργηση των κονδυλίων στα νηπιαγωγείο που φτάνει μέχρι και 90%, σε κάποιες περιοχές, σε σχέση με πέρσι.

Η κατάσταση αυτή συνιστά σοβαρή δυσκολία στην όλη λειτουργία του σχολείου στην Προδημοτική Εκπαίδευση, αφού μειώνει δραστικά τη δυνατότητα, κατά κύριο λόγο,  σε υλικά και μέσα, τα οποία είναι ζωτικής και πρωτεύουσας σημασίας για το σύνολο του εκπαιδευτικού έργου.

Με την απομείωση μέχρι και 90% στα φετινά κονδύλια, που συντελείται από τις Αρμόδιες Αρχές, οι ανάγκες είναι αδύνατο να καλυφθούν.

Η όλη εικόνα των προϋπολογισμών αποτυπώνει μια κοινή εκπαιδευτική πολιτική θέση της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας και των Σχολικών Εφορειών για τη Δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση, τα σχολεία της και τις λειτουργούς της, όπου την κατατάσσει σε δεύτερη μοίρα.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Πού αποσκοπεί άραγε αυτή η αποδυνάμωση των δυνατοτήτων του Δημόσιου Νηπιαγωγείου; Τι είναι αυτό που επιβάλλει αυτή την πρακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση;

Διερωτάται, μάλιστα ο κάθε καλοπροαίρετος κριτής, όλοι αυτοί που μετέχουν στην ψήφιση των κονδυλίων (βλ. 56 Βουλευτές) και όλοι αυτοί που μετέχουν στην κατανομή των κονδυλίων (βλ. εκατοντάδες Σχολικοί Έφοροι), εκπρόσωποι από ΟΛΑ τα Πολιτικά Κόμματα, δεν τα βλέπουν; Γιατί συμφωνούν σε αυτό το εξελισσόμενο εκπαιδευτικό έγκλημα;

Η Α.Κί.ΔΑ. έχει ήδη θέσει το πιο πάνω θέμα στο ΔΣ της ΠΟΕΔ και ζητά όπως αυτό εξεταστεί με τρόπο που να οδηγήσει άμεσα την Οργάνωση να ζητήσει εξηγήσεις για την όλη κατάσταση και αλλαγή πολιτικής από πλευράς της Κυβέρνησης. Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Σώματος να δώσει εντολή στη Γραμματεία της Οργάνωσης όπως άμεσα προχωρήσει σε διερεύνηση και παρέμβαση προς τους Αρμόδιους.

Σημειώνεται πως η συνέχιση αυτής της αντιμετώπισης της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης από πλευράς της Πολιτείας, Κυβέρνησης, Βουλής και Κομμάτων, συνιστά πολιτική διάλυσης αφενός λόγω οικονομίστικης θεώρησης, αφετέρου προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.

Για την αλλαγή αυτής της πολιτικής προσέγγισης, που αφορά τα μικρά παιδιά και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμπόρευση των Οργανωμένων Γονιών μα και του συνόλου των γονιών με τους εκπαιδευτικούς και την Οργάνωσή τους. Πρέπει, επιτέλους, οι Πολιτικοί να δουν μπροστά τους ένα αρραγές και δυναμικό μέτωπο διεκδίκησης εκείνων που τα παιδιά του τόπου μας δικαιούνται να απολαμβάνουν».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2124