ΑΚΙΔΑ: Ανασχηματισμός… Τι να αναμένουμε;


Με  ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Ανακοινώθηκε το νέο σχήμα του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε αυτή τη δημόσια μας τοποθέτηση δε θα αναφερθούμε στα ονόματα. Αυτά είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. (Άλλωστε μάς το ξεκαθάρισε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό πως «δεν κυβερνούν οι συνδικαλιστές αλλά ο ίδιος, που ο λαός τον εξέλεξε και οι Υπουργοί που αυτός διορίζει»)

Εμείς, ως Συνδικαλιστική Έκφραση των Εκπαιδευτικών, που δεν αμφισβητούμε το ποιος κυβερνά, έχουμε, όμως, το δικαίωμα της κριτικής άποψης, απλά ρωτούμε:

Τι να αναμένει ο πολίτης, ο εργαζόμενος, ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής από αυτό τον ανασχηματισμό;

Βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης; Ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών, που αφορούν τον άνθρωπο; Αύξηση των κονδυλίων για τον εξοπλισμό σχολείων, νοσοκομείων, εργαστηρίων, υπηρεσιών; Πρακτικές που θα υπηρετήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία;

Σχετικά και ιδιαίτερα, δε, με την εκπαίδευση επιβάλλεται και αναμένουμε;

-       Κανένα πισωγύρισμα στις επιθέσεις αποψίλωσης, απαξίωσης και προσβολής του κύρους, της αξιοπρέπειας και του έργου των εκπαιδευτικών που βιώσαμε το 2018.

-       Σεβασμό των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών και προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου.

-       Ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

-       Κάλυψη των πραγματικών αναγκών στην υλικοτεχνική υποδομή και στον τομέα ασφάλειας και υγείας των σχολείων μας.

Η Α.Κί.ΔΑ θα παρακολουθεί με κριτική ματιά τα όσα θα εφαρμοστούν και θα προωθηθούν, τις πολιτικές που θα αφορούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και θα παρεμβαίνει με άποψη και προτάσεις τόσο δημόσια όσο και στα συλλογικά πράγματα της ΠΟΕΔ.

Κριτήριο μας θα συνεχίσει να είναι η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, η προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η ενδυνάμωση του ανθρώπου του σχολείου και της κοινωνίας μακριά από οποιαδήποτε κομματική ή άλλη σκοπιμότητα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










813