Ημερίδα ΠΟΕΔ Λάρνακας: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας Δημοτικής»


Η ΠΟΕΔ Λάρνακας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα προς όλους τους/τις εκπαιδευτικούς Προδημοτικής, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης,  με θέμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας  Δημοτικής», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11/1/2020, η ώρα 9:00 -12:40 π.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς ΚΒ, Μιχαλάκης Παρίδης στη Λάρνακα. Την Ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς.

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος, για την έννοια και τις πτυχές της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης  με εισηγήτρια την Δρ Μάρθα Αποστολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προαγωγής Υγείας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς επίσης, και παρουσίαση  για τη διδακτική του περιεχομένου του Αναλυτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας, σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με εισηγήτρια την Δρ Ζαννέτου-Παπακώστα, Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης (Π.Λ.Ε.) Δημοτικής και Σύνδεσμο Π.Λ.Ε. Αγωγής Υγείας Δημοτικής.

Στη συνέχεια,  θα εφαρμοστούν πέντε βιωματικά εργαστήρια από μάχιμες εκπαιδευτικούς και επισκέπτριες υγείας, τα οποία περιλαμβάνουν θέματα που άπτονται του Αναλυτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας Δημοτικής Εκπαίδευσης. Τα εργαστήρια θα είναι επικεντρωμένα στην ενσωμάτωση Δεικτών Επιτυχίας και Δεικτών Επάρκειας για την ενότητα 3.1 «Οικογενειακός Προγραμματισμός, Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία» του γνωστικού αντικειμένου της Αγωγής Υγείας. Τα βιωματικά εργαστήρια  έχει οργανώσει και συντονίζει η κυρία Φιλιώ Σάββα, Σύμβουλος και Συντονίστρια του Αναλυτικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας Δημοτικής.

Η εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κρίνεται αναγκαία για την προστασία και ενδυνάμωση των παιδιών. Το ΥΠΠΑΝ έχει αποστείλει σε όλες τις σχολικές μονάδες κείμενο πολιτικής για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο (http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp5075b). Επίσης, το θέμα της πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών τίθεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση, τη Σεξουαλική Κακοποίηση και την Παιδική Πορνογραφία, μέσα από την προώθηση της Σεξουαλικής ∆ιαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κυρώσει σωρεία διεθνών και ευρωπαϊκών Συνθηκών, Συμφωνιών και Συμβάσεων, οι οποίες στηρίζουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως δικαίωμα των παιδιών και νέων.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συνέδριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επιλέγοντας το εργαστήριο που επιθυμούν στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2LlvI9i

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν το πρώτο μέρος του συνεδρίου χωρίς να χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1010