Φυλακτού: Δασκάλα απεβίωσε χωρίς οποιοδήποτε ωφέλημα στην οικογένεια της


«Ακόμη και Ταμείο Προνοίας να γίνει, με σωστούς όρους, μπορεί να καλύψει τους νεοεισερχομένους»

Τη δική του διάσταση στο θέμα του συνταξιοδοτικού ζητήματος των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών δίνει, με δηλωσή του στο Paideia-News, o πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

«Σημασία, όσον αφορά το συνταξιοδοτικό των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών έχει το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και απαράδεκτα. Έπρεπε το συγκεκριμένο ζήτημα να είχε κλείσει όπως ήταν και οι υποσχέσεις των αρμοδίων που είχαν δοθεί.

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων ,που για διάφορους λόγους έχουν αδικηθεί κατάφορα. Για παράδειγμα: Δασκάλα που μονιμοποιήθηκε μετά το 2011 απεβίωσε χωρίς η οικογένεια της (σύζυγος και παιδιά) να έχει το παραμικρό συνταξιοδοτικό ωφέλημα. Όταν θέσαμε το ζήτημα στον τέως Υπουργό Οικονομικών, μας εισηγήθηκε να σταλεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας συγκεκριμένο αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για κάποια διευθέτηση.

Συνεπώς, το θέμα πρέπει να κλείσει το συντομότερο.

Σημασία, δεν έχει το πώς θα ονομάζεται το συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό σχέδιο των νεοεισερχομένων, αλλά οι όροι που θα περιλαμβάνονται σε αυτό. Πρέπει με σοβαρότητα να κλείσουμε το θέμα χωρίς να εμμένουμε στον τίτλο. Ακόμη και Ταμείο Προνοίας να γίνει, με σωστούς όρους, μπορεί να καλύψει και καλύτερα τους νεοεισερχομένους σε συγκριση  με τους όρους που περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο  που ισχύει σήμερα (μετά το 2012).  Αναμένουμε και την απόφαση του Δικαστηρίου που ενδεχομένως θα δημιουργήσει νέα δεδομενα ».

  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3305