Εκπαιδευτικό Συνέδριο ΠΟΕΔ Κερύνειας:Τα συγκρουσιακά θέματα στη διδασκαλία της Ιστορίας


H Π.Ο.Ε.Δ. Κερύνεια και η Επιτροπή  Εκπαιδευτικών θεμάτων καλεί τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης στο  Εκπαιδευτικό Συνέδριο:«ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Η περίπτωση της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρουμε ορόσημο την Τουρκική Εισβολή», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 του Γενάρη 2020, 9.00 - 12.45 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Π.Ο.Ε.Δ. στη Λευκωσία.

Οι εισηγητές και οι τίτλοι των εισηγήσεων φαίνονται πιο κάτω:

1. Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου:"Κυνηγώντας την ουτοπία: Διδάσκοντας "παιδαγωγικά ορθά" τη σύγχρονη ιστορία του Κυπριακού ζητήματος στα ελληνικά σχολεία της ημικατεχόμενης Κύπρου, 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974."

2. Δρ Άγγελος Παληκίδης, Επίκουρος Καθηγητής Διδακτικής της Ιστορίας, Tμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: "Διδάσκοντας Ιστορία σε συγκρουσιακές κοινωνίες: η περίπτωση της Κύπρου"

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους: «Η ΣΦΑΙΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ», που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Σωτήρη Χατζηπαναγή, αγνοούμενου της Τουρκικής Εισβολής του 1974 στην Κύπρο, σε σενάριο της Αναστασίας Τσάμη και σκηνοθεσία του Πέτρου Χαραλάμπους. Παρών θα είναι ο κ.Πάμπος Χατζηπαναγή, γιος του αγνοούμενου.  Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΙΣΑ: (επισυνάπτεται)

Εγγραφές: https://forms.gle/R6MRxvk6J3TQsRpA6

Πληροφορίες: Δώρα Κατσελλή-99569379, Ευρυδίκη Αννίβα - 99752510, Αντριάνα Παυλικά - 99583169




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










860