ΔΗ.Αν.Α.: 2 ψέματα και 2 αλήθειες ως απάντηση στην ανακοίνωση της «Προοδευτικής»


Με ανακοίνωσή της,  η  ΔΗ.Αν.Α. (ΔΗ.ΚΙ – Ανεξάρτητοι- ΑΓΩΝΑΣ) αναφέρει:

«Η ΔΗ.Αν.Α. (ΔΗ.ΚΙ – Ανεξάρτητοι- ΑΓΩΝΑΣ) υποχρεώνεται να απαντήσει στις αναλήθειες της «Προοδευτικής», με αφορμή της ανακοίνωση που έχουμε εκδώσει για την πρόθεση μας να καταθέσουμε πρόταση στο επόμενο Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, για αναστολή Του Ενιαίου Συστήματος  Αξιολόγησης Μαθητή (ΕΣΑΜ), τόσο για την Προδημοτική καθώς και για τους μαθητές της Ειδική Εκπαίδευση, αφού ήδη οι μαθητές αυτοί αξιολογούνται μέσα από τα ΑΠΕ.     

Δυστυχώς κάποιοι λόγω έλλειψης επιχειρημάτων καταφεύγουν σε ψευδείς ανακοινώσεις για να στηρίξουν τη θέση τους. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαντήσουμε:

Λένε πως  η ΔΗ.Αν.Α στο τελευταίο Δ.Σ. διαφώνησε με την αναστολή του ΕΣΑΜ (ΨΕΜΑ 1ο )!!! Η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η ΔΗ.Αν.Α κατέθεσε πρόταση για αναστολή μέχρι τον Ιούνιο (για τη φετινή χρονιά να μην γίνει η ενδιάμεση δηλαδή)  για να επιμορφωθούν οι συνάδελφοι. Στη συζήτηση που ακολούθησε και βλέποντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν εξασφάλιζε πλειοψηφία στηρίξαμε  την παράταση για ένα μήνα έτσι ώστε να προλάβουν οι συνάδελφοι αν μη τι άλλο να ενημερωθούν.

Λένε πως  η «Προοδευτική» έβαλε πρόταση για αναστολή (ΨΕΜΑ 2ο )!!! Η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως  η «Προοδευτική» δεν ξεκαθάρισε ποτέ τη θέση της. Όπου τη βόλευε  ήταν εναντίον του ΕΣΑΜ εντελώς. Ήταν ταυτόχρονα υπέρ της Αξιολόγησης του Μαθητή αλλά περιγραφικά, αγνοώντας ότι αυτό  παραπέμπει σε ένα τεράστιο φόρτο εργασίας για τον Εκπαιδευτικό. Μετά, αντιλαμβανόμενοι την αντίδραση των συναδέλφων στο να κάνει Εκθέσεις Ιδεών για κάθε μαθητή, η «περιγραφική αξιολόγηση» έγινε «προφορική περιγραφική αξιολόγηση» στις επισκέψεις  γονέων . Και τέλος ήταν απλά αναστολή για αυτή τη περίοδο. Όταν αποφασίσουν οι ίδιοι ποια είναι η θέση τους θα επανέλθουμε για να την αξιολογήσουμε. Προς το παρόν δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του λαϊκισμού.

Αν τώρα δηλώνει η «Προοδευτική»  πως αυτή είναι η δική τους θέση, πώς γίνεται να αντιδρά και να κατακρίνει μία πρόταση που πλησιάζει τις δικές της; Αυτό καλύτερα ας το κρίνουν οι συνάδελφοι!!!

Η πρόταση για αναστολή στην Προδημοτική Εκπαίδευση και ρύθμιση του τι κάνει ο δάσκαλος της Γενικής Τάξης για τα παιδιά της Ειδικής που ήδη τυγχάνουν Αξιολόγησης (ΑΠΕ), έχει να κάνει με αντικειμενικές δυσκολίες που δημιουργούν άμεσα προβλήματα τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί και συναντούν μπροστά τους κατά την συμπλήρωση της ΣΕΠ οι συνάδελφοι.

Τα πολλά άλλα προβλήματα που έχουν ήδη καταγραφεί από συναδέλφους και θα καταγράφονται μέχρι το τέλος της χρονιάς που θα γίνει η επαναξιολόγηση, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε εκείνες τις αλλαγές και διαφοροποιήσεις  που θα πρέπει να γίνουν, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επιβάρυνση και η αχρείαστη γραφειοκρατία για τον κάθε εκπαιδευτικόΌλα αυτά σε συνδυασμό με την επέκταση και ολοκλήρωση  του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την ΠΟΕΔ  για να συνεχίσει το ΕΣΑΜ τα επόμενα χρόνια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










928