ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Αχρείαστη και επιζήμια η δημόσια αντιπαράθεση για το Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης Μαθητή


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:  

«Είναι με ιδιαίτερη απογοήτευση που ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ παρατηρούμε την αχρείαστη και επιζήμια για την ΠΟΕΔ και τους εκπαιδευτικούς, δημόσια αντιπαράθεση που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες, με ποικίλους τρόπους (ανακοινώσεις, άρθρα, ενημερωτικά έντυπα κλπ.) μεταξύ συνδικαλιστών και άλλων κινήσεων, σε σχέση με το Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή.

Δυστυχώς, στον βωμό της ψηφοθηρίας ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΠΟΕΔ, στελέχη και ηγεσίες διαφόρων κινήσεων, επιλέγουν ουσιαστικά να αποστασιοποιηθούν από τις αποφάσεις και θέσεις της ΠΟΕΔ, αφήνοντας την ίδια ώρα υπονοούμενα και παραπληροφορώντας, όχι μόνο για το πως χειρίστηκαν οι ίδιοι το θέμα, αλλά και για το ποια ήταν η θέση της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Την ίδια ώρα, γινόμαστε, δυστυχώς, θεατές του γνωστού προεκλογικού αφηγήματος: «Για τις επιτυχίες της ΠΟΕΔ πιστώστε μας εμάς, για τα λάθη φταίξτε τους άλλους».

Επειδή σε αυτή την επιζήμια για την εικόνα της ΠΟΕΔ συζήτηση, έχει αναφερθεί (και εμμέσως κατηγορηθεί) η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, θεωρούμε πως επιβάλλεται να καλέσουμε τους συναδέλφους μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι για το τι τους μεταφέρουν διάφοροι. Και λέμε να είναι προσεκτικοί γιατί, στα πλαίσια των επαφών και διαβουλεύσεων, όλες ανεξαιρέτως οι κινήσεις έκαναν πολλές προσπάθειες και υποχωρήσεις για να υπάρξει ΟΜΟΦΩΝΙΑ, ασχέτως αν η τελική θέση της ΠΟΕΔ υιοθετήθηκε πλειοψηφικά.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είχε ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ολοκληρωμένη πρόταση στην αρχή της όλης διαδικασίας, ενώ παράλληλα έχει συνεισφέρει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ για να επιτευχθούν σημαντικές βελτιώσεις στην αρχική πρόταση.

Θεωρώντας ότι η δημόσια συζήτηση ως προς το ποιος είχε εισηγηθεί τι αλλά και η διεκδίκηση της «πατρότητας» των όσων βελτιώσεων πέτυχε η ΠΟΕΔ σε σχέση με τις αρχικές προθέσεις του ΥΠΠΑΝ, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους συναδέλφους και μόνο ζημιά κάνει στην εικόνα της ΠΟΕΔ, καλούμε όλους να τερματίσουν τη δημόσια αντιπαράθεση και να επικεντρωθούν σε μια κοινή προσπάθεια ώστε να διεκδικηθούν και να υλοποιηθούν:

(α) Η δημιουργία υποδομών στήριξης για όλα τα παιδιά, τεκμηριωμένα, ώστε, στη βάση αυτών των τεκμηρίων, να διεκδικηθούν στήριξη και υποδομές για όλα τα παιδιά.

(β) Η ολοκλήρωση του θεσμού του υπεύθυνου τμήματος στη βάση της ανάγκης στήριξης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης του μαθητή.

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε πως επιβάλλεται να εργαστούμε συλλογικά ως ΠΟΕΔ, για να πετύχουμε ότι καλύτερο για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Γι' αυτό και καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά σε όσους τσακώνονται δημόσια, πετυχαίνοντας μόνο να ζημιώσουν την εικόνα της ΠΟΕΔ. Ο σεβασμός προς όλες τις απόψεις είναι δεδομένος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καθαρά ψηφοθηρικός χαρακτήρας δηλώσεων και ενεργειών δε γίνεται αντιληπτός!

Ως η παράταξη που για χρόνια ηγείται της ΠΟΕΔ, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα κάνει και πάλι το καθήκον της, προασπίζοντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των συναδέλφων μακριά από ακρότητες και αντιπαραθέσεις. Εμείς δεν παίζουμε με το συνδικαλισμό, ούτε και είμαστε για τις καρέκλες αλλά, όπως αποδείξαμε ΚΑΙ το καλοκαίρι του 2018, είμαστε ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!»
Comments (2)

 1. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ:
  Jan 21, 2020 at 09:19 PM

  Δεν είσαστε για τις καρέκλες? Ε τότε 9 χρόνια πρόεδρος της ΠΟΕΔ ο Φίλιος Φυλακτού, δεν είναι κόλλημα στην καρέκλα?

 2. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΙΝΗΣ:
  Jan 22, 2020 at 11:34 AM

  Η ΠΑΔΕΔ είναι η παράταξη που έχει στο καταστατικό της πρόνοια για μέχρι 2 θητείες, συν 1 με ειδική πλειοψηφία. Μακάρι και άλλοι να το είχαν για να ανανεώνονται...
  Γι΄αυτό και μπορεί στην πράξη η ΠΑΔΕΔ να δίνει πρώτη το σύνθημα της ανανέωσης.
  Όμως, ασφαλώς δεν επικροτώ, αλλά αντιλαμβάνομαι την ανάγκη "επίθεσης" στον Φίλιο ως μέρος του "προεκλογικού αφηγήματος"...


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter689