ΔΗ.Αν.Α.: Καθοριστικές παρεμβάσεις. Το ανακινήσαμε… έγινε!


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.Αν.Α. (ΔΗ.ΚΙ- Ανεξάρτητοι- ΑΓΩΝΑΣ αναφέρει:

«Η πρόσφατη δημόσια κατάθεση της πρότασης της ΔΗ.Αν.Α. (ΔΗ.ΚΙ- Ανεξάρτητοι- ΑΓΩΝΑΣ) για αναστολή της αξιολόγησης στην Προδημοτική Εκπαίδευση έδωσε το έναυσμα για εκ νέου προβληματισμό και συζήτηση στο χθεσινό ΔΣ της ΠΟΕΔ, σε σχέση με το σχέδιο αξιολόγησης μαθητή. Μέσα από τη συζήτηση, τον προβληματισμό καταλήξαμε στη σύνθεση απόψεων (σε αρκετά θέματα) και στις χθεσινές αποφάσεις της ΠΟΕΔ. Μπορεί να απορρίφθηκε η εισήγησή μας για συνολική αναστολή στην Προδημοτική εκπαίδευση, αλλά ψηφίστηκε τελικά και με τις δικές μας ψήφους η «ενδιάμεση» θέση για αναστολή στα Ελληνικά και Μαθηματικά.

Το πιο σημαντικό όμως που προέκυψε από τη χθεσινή ανακίνηση του θέματος της αξιολόγησης μαθητή από τη ΔΗ.Αν.Α ήταν η απόφασή μας να συνδέσουμε πλέον ξεκάθαρα και με χρονικό τελεσίγραφο την εφαρμογή της αξιολόγησης μαθητή με την παραχώρηση της 2ης ώρας για τον υπεύθυνο τμήματος. Ήταν μια από τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και ως Κίνηση στην τελευταία μας ανακοίνωση και χαιρόμαστε γιατί η χθεσινή ανακίνηση του θέματος οδήγησε σε αυτή την απόφαση, που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αρχική μας θέση για απευθείας σύνδεση της αξιολόγησης μαθητή με την παραχώρηση της  2η ώρας για τον υπεύθυνο τμήματος. Τις θέσεις αυτές στηρίξαμε από κοινού μαζί με τις δυο άλλες Κινήσεις, την ΑΚΙΔΑ και την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ.

Ως ΔΗ.Αν.Α.  θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να υπερασπιζόμαστε το καλώς νοούμενο συμφέρον του δημοσίου σχολείου, με καίριες παρεμβάσεις την κατάλληλη στιγμή και μακριά από αντιπαραθέσεις (στον βαθμό που μπορούμε). Θυμίζουμε ότι και πέρσι, μετά την αρχική συμφωνία στη ΜΕΠΕΥ, η παρέμβαση της ΔΗ.Αν.Α. και η δημόσια ανακοίνωση ότι η παραχώρηση του υπεύθυνου τμήματος στην Προδημοτική και στην Ειδική Εκπαίδευση ήταν κόκκινη γραμμή για την Κίνησή μας, αποτέλεσε την αφορμή να πάρει απόφαση το ΔΣ της ΠΟΕΔ και να το θέσει ως όρο για συνολική/τελική συμφωνία με το ΥΠΠ».




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Jan 26, 2020 at 02:17 PM

    Το ανακινήσαμε και έγινε...κάτι σαν μαγεία ένα πράγμα. Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές θα ακούμε και πιο ενδιαφέροντα πράγματα..


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










576