Εφικτή η ασφαλής και σύννομη μετακίνηση μαθητών συμφώνησαν ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία και Υπ. Μεταφορών


  • Πρακτική επίδειξη χρήσης παιδικών καθισμάτων σε λεωφορείο, την Παρασκευή 21/02
  • ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία και Υπουργός μεταφορών συμφώνησαν πως το όλο κεφάλαιο παιδικών καθισμάτων αποτελεί ευθύνη των λεωφορειούχων

Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ψηφισθείσα νομοθεσία σχετικά με τη μεταφορά παιδιών σε σχολικές εκδρομές και άλλες οργανωμένες δραστηριότητες, συζητήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαφάνηκε πως και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως είναι εφικτή η ασφαλής και σύννομη μετακίνηση μαθητών, ακόμη και στις περιπτώσεις που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν ειδικά καρεκλάκια στα λεωφορεία. Μάλιστα ο Υπουργός, προς απόδειξη τους εφικτού της επίλυσης του προβλήματος, θα προχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή 21/02, σε πρακτική επίδειξη χρήσης των παιδικών καθισμάτων σε λεωφορείο, ενώπιον βουλευτών της αρμόδιας Επιτροπής και άλλων ενδιαφερομένων. Εκείνο που χρειάζεται, είναι η ύπαρξη θετικής προσέγγισης επί του θέματος και από τις εταιρείες λεωφορείων, ώστε να υπάρξει άμεση διευθέτηση και να αρθούν οι δυσκολίες στις μετακινήσεις παιδιών, ειδικά των νηπιαγωγείων.

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και Υπουργός Μεταφορών κατέληξαν και σε κοινή θέση ως προς το ποια είναι η ορθή διαδικασία που πρέπει να ισχύσει για την παροχή και τοποθέτηση των παιδικών καθισμάτων εκεί και όπου κρίνονται αναγκαία από τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα, ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και Υπουργός μεταφορών συμφώνησαν πως το όλο κεφάλαιο παιδικών καθισμάτων αποτελεί ευθύνη των λεωφορειούχων, άποψη που θα μεταφέρει και ενώπιον της Βουλής ο Υπουργός. Από κει και πέρα, το θέμα βρίσκεται στα χέρια του νομοθετικού σώματος για λήψη αποφάσεων.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, επισημάνουμε το έντονο ενδιαφέρον του κ. Καρούσου και την προσπάθεια που κατέβαλε για εξεύρεση συγκεκριμένης λύσης στο θέμα και ευελπιστούμε πως, μετά την Παρασκευή, θα ανοίξει ο δρόμος για άμεση και οριστική επίλυσή του. Προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια των παιδιών και στις μετακινήσεις τους.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1288