ΑΚΙΔΑ: Η ΠΟΕΔ διαχειρίζεται θεσμικά το τι μας αφορά!


«Κάθε εξωθεσμική ενέργεια μόνο πλήγμα στην αξιοπιστία της Οργάνωσης μας καταφέρνει! Μήπως κάποιοι αυτό επιδιώκουν;…»

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ:

«Δημοσιοποιήθηκε στις 18/2/2020 στον ιστότοπο Paideia-News είδηση με φωτογραφία των πρωταγωνιστών, η οποία αναφέρεται σε συνάντηση της ηγεσίας της Διδασκαλικής Κίνησης Πα.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία και του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Καρούσου. Η είδηση αναφέρει, με διθυράμβους, πως η Πα.Δ.Ε.Δ. και ο Υπουργός συμφώνησαν για την ορθότητα της εξέλιξης στο θέμα των παιδικών καθισμάτων σε σχέση με τις μετακινήσεις μαθητών.

Ξεκάθαρη η υπόσκαψη της θεσμικής παρουσίας της ΠΟΕΔ από την Κίνηση που το 2017 ανέδειξε για τελευταία φορά τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ.

Θα πρέπει, δε, να σημειωθεί πως, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά οικειοποίησης της θεσμικής διαχείρισης της ΠΟΕΔ από την Πα.Δ.Ε.Δ.  Πολύ πρόσφατο είναι το συμβάν με το ζήτημα των αντικαταστατών.

Το χειρότερο, όμως, είναι πως με συνεργό τον Υπουργό Συγκοινωνιών κ. Γιάννη Καρούσο η Πα.Δ.Ε.Δ. πρωτοπόρησε στην επαναφορά και υλοποίηση του σχεδίου αποδυνάμωσης της ΠΟΕΔ, το οποίο εξυφάνθηκε το καλοκαίρι του 2018 από τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, τον τότε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, νυν Υπουργό Παιδείας κ. Προδρόμου και το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου με τις ευλογίες και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την οποία, προς απογοήτευση τους, απέτρεψε η μαζική ενεργοποίηση των δασκάλων, των νηπιαγωγών και των ειδικών εκπαιδευτικών. Αυτήν, ακριβώς, την αποτροπή και τη διάσωση του κύρους και της ύπαρξης της Οργάνωσης μας οφείλουν να τιμούν και διαφυλάττουν όλοι.

Η σημερινή δημοσιοποίηση της μη θεσμικής, έξω από κάθε δεοντολογία, τάξη και πολιτική ηθική συνάντησης μεταξύ της ηγεσίας της Πα.Δ.Ε.Δ. με τον Υπουργό Συγκοινωνιών κ. Καρούσο προφανώς αποσκοπεί σε εκλογικά οφέλη, ενδεχομένως και άλλα, ενόψει ολοκλήρωσης της παρούσας τριετίας και των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη των νέων συλλογικών οργάνων της Οργάνωσης μας.

Το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας των μικρών μαθητών μας δε θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να τύχει αυτής της εκμετάλλευσης. Είναι γνωστό ότι το θέμα συζητήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή με τη θεσμική παρουσία όλων των εμπλεκόμενων μερών κι έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις, που προωθούνται για την εξέλιξη αυτού του ευαίσθητου και σοβαρού ζητήματος.

Η Α.Κί.ΔΑ. καταδικάζει κάθε παρόμοια ενέργεια, η οποία αποδυναμώνει τη θεσμική παρουσία, το κύρος και την αποτελεσματικότητα της ΠΟΕΔ και διαβεβαιώνει πως με κάθε τρόπο θα επιμένει στη συνδικαλιστική δεοντολογία σε ό, τι αφορά τη διαχείριση των θεμάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










679