Π.Ο.Ε.Δ.: Το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου θα κλείσει εάν δεν εφαρμοστούν άμεσα μέτρα


Με ανκοίνωσή της η ΠΟΕΔ αναφέρει: 

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία της για την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, σχετικά με το θέμα της εκπομπής ρύπων από τα ασφαλτικά εργοστάσια της περιοχής προκαλώντας, κυρίως, προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, με το σοβαρότερο να είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η Οργάνωση μετά από τις επαφές που έκανε με τους αρμόδιους φορείς και της ενημέρωσης που έτυχε, παρακολουθώντας το όλο ζήτημα με τη δέουσα προσοχή, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου τα ακόλουθα:

  1. Οι προσπάθειες μετακίνησης των βιομηχανικών μονάδων από την περιοχή είναι οπωσδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση και ευχή όλων είναι, αυτό, να γίνει το συντομότερο δυνατό.
  2. Μέχρι όμως να εξευρεθεί λύση με το πού και πότε θα μετακινηθούν οι βιομηχανικές μονάδες, η ΠΟΕΔ ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση και να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης και εργασίας στο εν λόγω σχολείο.
  3. Πιο συγκεκριμένα, στις αίθουσες του σχολείου επιβάλλεται να τοποθετηθούν συστήματα που θα υποδειχθούν από ειδικούς, τα οποία θα διασφαλίζουν κατά το δυνατό την ποιότητα του αέρα. Κάτι, που πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί ως Οργάνωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα παιδιά, τα μέλη μας και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου να εργάζονται κάτω από επιβλαβείς, για την υγεία τους, συνθήκες.
  4. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, ταυτόχρονα, να επεξεργαστεί και να εγκρίνει μαζί με τον διδασκαλικό σύλλογο του σχολείου, εναλλακτικό ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόζεται όταν κρίνεται ότι η κατάσταση της ατμόσφαιρας είναι επιβαρυμένη και η έκθεση των παιδιών και του προσωπικού σε μη καλυμμένους χώρους ελλοχεύει κινδύνους.
  5. Η ΠΟΕΔ, σε συνεργασία και με τον διδασκαλικό σύλλογο έχει καταγράψει σειρά  άλλων μέτρων (Σχέδιο Δράσης) που θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας για απάβλυνση του προβλήματος μέχρι την οριστική διευθέτησή του.
  6. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση συσκευών διασφάλισης της ποιότητας του αέρα στις τάξεις και στους κλειστούς χώρους του σχολείου δεν υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, τότε η Οργάνωση θα προχωρήσει στην εφαρμογή απεργιακών και άλλων μέτρων που έχουν αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει εμφατικά ότι η υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο για οποιοδήποτε λόγο και αναμένουμε από την Πολιτεία (Κυβέρνηση και Βουλή) να πράξουν τα ελάχιστα που μπορούν μέχρι την επίλυση του όλου ζητήματος.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter826