ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Ο διδασκαλικός κόσμος αρωγός στη συλλογική κοινωνική προσπάθεια


Με ανακοίνωσή της η  ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

«Με στόχο ο διδασκαλικός κόσμος να (ξανα) στείλει ηχηρά και έμπρακτα το μήνυμα της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας,  η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προτείνει όπως το ΔΣ ΠΟΕΔ συνέλθει άμεσα εξ αποστάσεως και εξετάσει τρόπους οικονομικής αρωγής προς το δοκιμαζόμενο τομέα της υγείας. Θυμίζουμε εδώ ότι η ΠΟΕΔ έχει ήδη, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να συνδράμει στην κοινή μάχη κατά της πανδημίας, θέσει τα εξοχικά της στη διάθεση της Πολιτείας για σκοπούς φιλοξενίας ατόμων που για λόγους υγείας τίθενται σε καραντίνα ή/και αυτοπεριορισμό. Ταυτόχρονα, σημαντικός αριθμός δασκάλων, συνεχίζουν την καθημερινή, εθελοντική τους συνεισφορά, στο έργο του Υπουργείου Υγείας.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρούμε πως θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, το ΔΣ της ΠΟΕΔ να λάβει συλλογική απόφαση με την οποία να καλεί, όσα από τα μέλη της ΠΟΕΔ μπορούν και το επιθυμούν, να συνεισφέρουν οικονομικά, στην προσπάθεια καταπολέμησης της επιδημίας του κορωνοϊου, μέσα από την οικονομική ενίσχυση των νοσηλευτηρίων. Παράλληλα, προτείνεται όπως, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔ, υπάρξει συνεννόηση με τις υπόλοιπες συντεχνίες, ώστε αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος, η εθελοντική αυτή προσπάθεια να επεκταθεί στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

Προτείνεται επομένως η άμεση σύγκληση (εξ αποστάσεως) του ΔΣ ΠΟΕΔ και η εξέταση του εν λόγω θέματος. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι επιβάλλεται η Γραμματεία της ΠΟΕΔ να εξετάσει άμεσα τον γενικότερο τρόπο προσαρμογής της λειτουργίας της ΠΟΕΔ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Τα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας.

Ανέκαθεν οι εκπαιδευτικοί ήταν πρωτοπόροι σε κάθε συλλογική, κοινωνική προσπάθεια για το καλό του τόπου. Για λόγους ουσίας αλλά και ψυχολογίας επιβάλλεται και στην κρίση που αντιμετωπίζουμε με την επιδημία του κορωνοϊου, οι δάσκαλοι να δείξουν, με πράξεις, το δρόμο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4359