Φ. Φυλακτού: Υψηλό το επίπεδο επαγγελματισμού, κατάρτισης και ευσυνειδησίας των εκπαιδευτικών


Με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού αναφέρει:

«Οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν καθημερινά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, κατάρτισης και ευσυνειδησίας τους ακόμη και στις δύσκολες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας και με την αναστολή φοίτησης των παιδιών στα σχολεία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα σχολεία και όλοι/όλες οι εκπαιδευτικοί προσάρμοσαν την εκπαιδευτική επαφή με τα παιδιά στα νέα δεδομένα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Αρχικά, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με όλες τις οικογένειες και τα παιδιά σε μια προσπάθεια να στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά που βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες περιορισμού και ταυτόχρονα να διερευνήσουν την τεχνολογική υποδομή των οικογενειών ώστε να καθορίσουν τον τρόπο αποστολής δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο σπίτι.

Στη συνέχεια, βάσει και των οδηγιών του ΥΠΠΑΝ, άρχισαν να προετοιμάζουν και να εφαρμόζουν κατά το δυνατό την ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με την ανάρτηση υλικού δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στις ιστοσελίδες των σχολείων ή/και την αποστολή υλικού στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των γονέων και κηδεμόνων τους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στις περιπτώσεις των οικογενειών που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά τα μέσα το υλικό αυτό αποστέλλεται στα παιδιά με άλλους τρόπους μετά από συνεννόηση με τους γονείς και κηδεμόνες, π.χ. φωτοτυπείται στο σχολείο και το παραλαμβάνουν κ.ά.

Ως προς την προσπάθεια της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής επαφής με τα παιδιά κυρίως των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να εξοικειώνονται με τη διαθέσιμη πλατφόρμα και τα σχετικά εργαλεία και μπορούμε να πούμε ότι η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών σήμερα είναι σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η μεγάλη εκκρεμότητα, το μεγάλο ερωτηματικό, η βασικότερη προϋπόθεση που πρέπει να ισχύσει πριν ανάψει το πράσινο φως το ΥΠΠΑΝ, είναι η διασφάλιση ότι όλα τα παιδιά έχουν εξασφαλίσει την τεχνολογική υποδομή για να έχουν πρόσβαση σε ό,τι προγραμματιστεί να γίνει ως σύγχρονη εκπαιδευτική επαφή από τα σχολεία. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του ΥΠΠΑΝ. Η απαίτηση των γονέων. Το αίτημα των εκπαιδευτικών. Η αξίωση της ευρύτερης κοινωνίας. Κανένα παιδί να μην μείνει πίσω για οποιοδήποτε λόγο. Η παραλαβή υπολογιστών και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού στο ΥΠΠΑΝ από διάφορους δωρητές είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση και ευχόμαστε να συνεχιστεί, ώστε να καλύψει όλα τα παιδιά.

Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι και στις δύσκολες στιγμές μπαίνουν μπροστά, στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουν το Δημόσιο Σχολείο και πρωτίστως τα παιδιά!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς».

 Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

915