Προοδευτική Δασκάλων: Τοποθέτηση στη συνεδρία του εξ αποστάσεως Δ.Σ. της ΠΟΕΔ


Η  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών δημοσιοποιεί την τοποθέτησή της στη σημερινή, εξ’ αποστάσεως, συνεδρία  του ΔΣ της ΠΟΕΔ:

   «Μετά και την εξ αποστάσεως συνάντηση της Ε.Γ. ΠΟΕΔ με τον ΥΠΠΑΝ στις 9 Απρίλιου και εν αναμονή της συνάντησης με τη Διεύθυνση Δημοτικής, για συζήτηση και αυτού του θέματος, σημειώνουμε τα εξής σε σχέση με τη συνέχεια της όλης διαδικασίας:

  1. Εκπαιδευτική επαφή με μαθητές κατά την περίοδο του Πάσχα:
    Παρόλο που ήταν περίοδος διακοπών και αργιών, οι εκπαιδευτικοί συνέχισαν και κράτησαν εκπαιδευτική επαφή με τους μαθητές τους, ανταποκρινόμενοι και προς την έκκληση και της ΠΟΕΔ.
  2. Εξασφάλιση αναγκαίων προϋποθέσεων για σύγχρονη εκπαίδευση:
    Αναμένουμε από το ΥΠΠΑΝ όπως προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης διαδικτύου σε όλα τα σπίτια των μαθητών μας, αλλά και στον εξοπλισμό με Υπολογιστές ή ταμπλετών όλων των μαθητών της Ε΄ και Στ΄ τάξης. Η Προοδευτική συμφωνεί με την αγορά από την ΠΟΕΔ συσκευών αξίας €10000 στο πλαίσιο ολοκλήρωσης και στήριξης αυτής της προσπάθειας.
  3. Συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης:
    Αναμένουμε από το ΥΠΠΑΝ όπως θέσει συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση τις επόμενες εβδομάδες μέχρι και την επιστροφή στο σχολείο των μαθητών μας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλα κενά και ασάφειες σε σχέση ειδικά με τη διδασκαλία ή όχι νέων μαθησιακών στόχων.
  4.  Αναπροσαρμογή μαθησιακών στόχων:
    Αναμένουμε από το ΥΠΠΑΝ, σε περίπτωση που δοθούν οδηγίες για διδασκαλία νέων μαθησιακών στόχων εξ αποστάσεως, όπως αναθεωρήσει και  ανασχεδιάσει τους μαθησιακούς στόχους  και γενικά την ύλη, τόσο για το υπόλοιπο της φετινής σχολικής χρονιάς, όσο και για την νέα, έτσι ώστε  η εκπαιδευτική διαδικασία να προσαρμοστεί ανάλογα από εκεί που έχει σταματήσει με την αναστολή της φοίτησης. Νοείται ότι, αν διδαχθούν εξ αποστάσεως μαθησιακοί στόχοι, αυτοί θα διδαχθούν ξανά με την επανέναρξη της φοίτησης στα σχολεία μας.
  5. Αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων:
    Η Προοδευτική εισηγείται όπως το Σχέδιο Δράσης της κάθε σχολικής μονάδας το οποίο περιλαμβάνει και δράσεις σύγχρονης εκπαίδευσης για διδασκαλία νέων μαθησιακών στόχων να τεθεί σε εφαρμογή μόνον εάν υλοποιηθούν οι πιο πάνω δεσμεύσεις του ΥΠΠΑΝ και εφόσον η ΠΟΕΔ ενημερώσει επίσημα τα μέλη της.
  6. Επικοινωνία ΔΔΕ με σχολεία:
    Τα διάφορα email με εντολές και οδηγίες που αποστέλνονται κατά διαστήματα είναι απαράδεκτα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν επίσημος τρόπος επικοινωνίας, αφού δε συμβαδίζουν με τις εγκυκλίους. Με παρέμβαση της ΠΟΕΔ προς την ΔΔΕ, αυτά πρέπει να σταματήσουν και οι όποιες οδηγίες να ανακοινώνονται με εγκυκλίους και όχι email ή μηνύματα ή τηλεφωνήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΠΟΕΔ να καλέσει τα μέλη της να ακολουθούν μόνον τις οδηγίες που δίνονται μέσα από εγκυκλίους και όχι email.
  7. Ιστοσελίδες Νηπιαγωγείων:
     
    Για το θέμα που προέκυψε με τις ιστοσελίδες των Νηπιαγωγείων, η Προοδευτική θεωρεί ότι το ΥΠΠΑΝ οφείλει να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει τις ιστοσελίδες, και ακολούθως με απλά λόγια να επιμορφώσει και να καθοδηγήσει τις νηπιαγωγούς, για να ενημερώνουν τις ιστοσελίδες των σχολείων τους. Το γεγονός ότι κάποια νηπιαγωγεία δεν έχουν ιστοσελίδα, δε σημαίνει ότι δεν έχουν αναπτύξει δίκτυο ασύγχρονης εκπαίδευσης και επικοινωνίας με τους/τις μαθητές/τριες τους, το αντίθετο μάλιστα. Οι Σύμβουλοι Πληροφορικής έχουν επιφορτιστεί αυτό το χρονικό διάστημα με αυξημένα καθήκοντα και ευθύνες και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την εκπληκτική δουλειά που έχουν επιτελέσει και επιτελούν, αφού έχουν καταφέρει να στηρίξουν όλο αυτό το δίκτυο ασύγχρονης εκπαίδευσης που έχει αναπτυχθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την ίδια στιγμή εργάζονται καθημερινά για την ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου σύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, μέσω TEAMS. Ως εκ τούτου, θα ήταν άκομψο, άκαιρο και άστοχο να αναλάβουν και αυτό το καθήκον αυτή τη χρονική στιγμή.
  8. Αποστολή Ατομικών Δελτίων και άλλων εγγράφων:
    Αναμένουμε ότι η υποβολή των οποιοδήποτε επίσημων εγγράφων στη ΔΔΕ θα συμφωνηθεί στην επικείμενη συνάντηση να γίνεται και μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταχυδρομική αποστολή τους, σε περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά και η αναστολή φοίτησης συνεχιστεί.
  9. Ειδική Εκπαίδευση:
     Παραμένει ανοικτό το θέμα της Ειδικής Εκπαίδευσης, για το οποίο η ΠΟΕΔ δεν έτυχε οποιαδήποτε νέας ενημέρωσης από το ΥΠΠΑΝ. Ευελπιστούμε ότι το ΥΠΠΑΝ δε θα προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις, με τις οποίες θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των Ειδικών Εκπαιδευτικών από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Αυτό που οφείλει να εξετάσει το ΥΠΠΑΝ είναι κάποιας μορφής διαφοροποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα πάντα σε νόμιμα πλαίσια, για ομάδες παιδιών λαμβάνουν Ειδική Εκπαίδευση και παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή αυξημένες ανάγκες στήριξης».



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










816