ΔΗ.Αν.Α: Οι εκπαιδευτικοί είναι ο Δυνατός Κρίκος που κρατεί ακόμη την αλυσίδα που άλλοι μάχονται να σπάσουν


 Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΔΗ.Αν.Α αναφέρει:

 «Ως ΔΗ.Αν.Α κακίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί δια στόματος του προέδρου της Δημοκρατίας ως ο Αδύναμος Κρίκος.

Η εφημερίδα, με ένα  άνευ προηγουμένου λαϊκίστικο τρόπο και τίτλο, διαστρεβλώνει και υπερμεγεθύνει  την επίσης απαράδεκτη για εμάς αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος αναφέρει σύμφωνα με τον υπότιτλο ότι : «Εκεί που παρατηρείται αδυναμία είναι στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι χωρίς να τους κατηγορώ, δεν εκπαιδεύτηκαν στο σύστημα έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα»

Για εμάς, εκεί που παρατηρείται αδυναμία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έτρεξαν από μόνοι τους και αυτοεπιμορφώθηκαν, για να μπορέσουν να διατηρήσουν στον καλύτερο δυνατό βαθμό την εκπαιδευτική επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Εκεί που παρατηρήθηκε αδυναμία είναι στο ίδιο το ΥΠΠΑΝ, που δεν είχε κανένα πλάνο όταν προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων και επιδόθηκε σε Πυθιακές εγκυκλίους, ποντάροντας να καλύψει τη γύμνια του πίσω από την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό που οι εκπαιδευτικοί επέδειξαν.

Καλούμε την Προεδρία να ανασκευάσει ΑΜΕΣΑ όσα το άρθρο του Πολίτη αναφέρει και πολύ περισσότερο όσα ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ του άρθρου υπονοεί!

Ταυτόχρονα θα καταθέσουμε πρόταση προς το Δ.Σ της ΠΟΕΔ όπως εξεταστεί με το νομικό μας Σύμβουλο το ενδεχόμενο να κινηθούμε νομικά εναντίον της εφημερίδας και του ατόμου που υπογράφει το άρθρο για λίβελο αν αυτό δεν τύχει άμεσης διόρθωσης.  Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι στοχοποιούν τους Εκπαιδευτικούς για να λαϊκίσουν και πρέπει με δυναμικό τρόπο να δοθεί ένα τέλος σε αυτό δείχνοντας ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν».

 




Share on Facebook


Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1760