Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Παιδείας


Οι εκπαιδευτικοί φώναξαν διεκδικώντας την ασφάλεια των παιδιών τους από την πρώτη στιγμή γιατί βλέπουμε τους μαθητές μας με τα μάτια της καρδιάς!

ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ*

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Έντιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Οι εκπαιδευτικοί είναι ο δυνατός κρίκος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευτικοί :

Παρόλες τις ασάφειες και την αντιφατικότητα των εγκυκλίων

Την έλλειψη επιμόρφωσης που όφειλε το υπουργείο να παρέχει

Την έλλειψη σε παροχές που έπρεπε να παρέχει το υπουργείο στους μαθητές

Οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα στους μαθητές τους μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καταθέτοντας ψυχή, διατηρώντας παιδαγωγική και συναισθηματική στήριξη.

Οι εκπαιδευτικοί φώναξαν διεκδικώντας την ασφάλεια των παιδιών τους από την πρώτη στιγμή γιατί βλέπουμε τους μαθητές μας με τα μάτια της καρδιάς!!

Αποφασίζετε να ανοίξετε τα σχολεία και ερχόμαστε σήμερα με 4 κρούσματα στα σχολεία. Γιατί;;;

Γιατί ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Παιδείας της χώρας μου να διακυβεύουν όσα χτίσαμε τόσο καιρό για 13 μέρες;

Γιατί όταν χώρες όπως η Γερμανία αναβάλει την λειτουργία των σχολείων,

Γιατί όταν επιστήμονες αναφέρουν το ρόλου του παιδιού στην μεταδοτικότητα του ιού,

Γιατί όταν αυτή την στιγμή γίνεται έρευνα για συσχέτιση του ιού σε παιδιά

Γιατί να ανοίξουν τα σχολεία για 13 μέρες; Ποια παιδαγωγική αξία έχει αυτό; Ποια έρευνα στην βιβλιογραφία αναφέρει ότι θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παιδιών ένα σχολείο το οποίο μοιάζει με στρατιωτικό καθεστώς γεμάτο απαγορεύσεις;

Γιατί οι αξίες και αρχές για σεβασμό στους κανόνες όπου αναφέρετε ότι θα αναπτυχθούν με την επιστροφή των μαθητών έχουν καλλιεργηθεί στους μαθητές και δεν περιμένουμε αυτές τις 13 μέρες σε ένα περιβάλλον άψυχο χωρίς παιδαγωγικά εργαλεία να αναπτύξουμε τις γνώσεις στάσεις και αξίες που πρέπει να διέπουν τους μαθητές μας.

Γιατί θέλουμε να προστατέψουμε την τρίτη ηλικία και το γεγονός ότι τα παιδιά θα είναι σχολείο και μετά όπωςόλοι γνωρίζουμε όταν σχολάσουν θα τα προσέχουν η γιαγιά και ο παππούς ακυρώνει το λόγο που θα πάνε πίσω σχολείο.  

Γιατί το επιχείρημα ότι θα υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση, δεν αντικρούει το  γεγονός ότι δεν είναι ίδιο να βρίσκεται ένα παιδί στο πάρκο σε ανοιχτό χώρο όπως το να είναι το παιδί σε μια αίθουσα σε 40 βαθμούς για 2 συνεχόμενες διδακτικές περιόδους.

Γιατί στα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία οι μαθητές ενώνονται από διαφορετικές τάξεις. Κάτι που με βάση τα πρωτόκολλα απαγορεύεται μαθητής να αλλάζει τάξη. Πως θα λυθεί το πρόβλημα αυτό; Δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών; Εάν μη γένοιτο υπάρξει κρούσμα πώς θα γίνει ιχνηλάτηση  επαφών σε συμπλέγματα τάξεων; Φανταστείτε πως θα είναι η αλυσίδα αυτή.

Επιδημιολόγοι αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχουν μηδενικά κρούσματα για επιστροφή των μαθητών και ότι η επιστροφή των μαθητών δεν αξίζει το ρίσκο.

Εάν από τις πρώτες μέρες φοίτησης έχουν εντοπιστεί 4 κρούσματα φοβάμαι για το τι θα συμβεί.  

Και αφού η οικονομία της χώρας μας είναι σημαντική γιατί να διακινδυνέψουμε το καλό όνομα που έχουμε για 13 μέρες στο σχολείο χωρίς σαφή παιδαγωγική βάση εάν βέβαια αυτός είναι ο σκοπός;

Η τελική ευθύνη για την απόφαση των σχολείων είναι σε εσάς!!

Γράφω τα πιο πάνω γιατί θέλω να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Παιδείας της χώρας μας έχουν κάνει ότι μπορούν για τον λαό τους και γιατί έχετε αναφέρει ότι θα εξετάζετε συνεχώς τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που προκύπτουν.  

Με εκτίμηση,

Βαλεντίνα Γεωργίου,

Εκπαιδευτικός

Υποψήφια διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής
Comments (1)

  1. eraclis Eracleous:
    May 18, 2020 at 09:18 PM

    Πολύ σωστά τα λες μπραβο και η παιδεία χρειάζεται νεον ....αίμα και μυαλά


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter4691