Πλήρης ενημέρωση των αντικαταστατών!


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*  

Έντονο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει εκατοντάδες αδιόριστοι συνάδελφοι της Δημοτικής Εκπαίδευσης για να στελεχώσουν τα σχολεία μας. Η κωλυσιεργία που έχει επιδείξει το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει τα ζητήματα αδειών των εκπαιδευτικών με την επαναλειτουργία των σχολείων, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν ανάγκες εκατοντάδων εκπαιδευτικών και πάρα πολλές σχολικές μονάδες να μείνουν με πολύ λιγότερο προσωπικό και να δυσκολεύονται να λειτουργήσουν.

Είναι όμως, με μεγάλη χαρά, που ανταποκριθήκαμε σε εκατοντάδες μηνύματα συναδέλφων που θέλουν να εργαστούν ως αντικαταστάτες. Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή αυτό που γνωρίζουν και όλοι οι συνάδελφοι: εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει κάνει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων για τα ζητήματα των αντικαταστατών, των συμβασιούχων και όλων των εκπαιδευτικών και αναζητάει λύσεις για ότι αφορά τις σχολικές μας μονάδες. Πολλές δε από τις εισηγήσεις αυτές βρήκαν ανταπόκριση, μιας και προσφέρουν λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών, μακριά από τη μιζέρια. Ειδικά για το ζήτημα των αντικαταστατών (για τους οποίους η ΠΑΔΕΔ πρωτοστάτησε στην ένταξή τους στην ΠΟΕΔ την ίδια στιγμή που άλλοι έφερναν νομικές γνωματεύσεις για να αποκλείσουν τους αντικαταστάτες από μέλη της ΠΟΕΔ!), ενημερώσαμε υπεύθυνα τους αντικαταστάτες μας μέσα από:  

  • συνεχή αρθρογραφία
  • πλήρη ενημέρωση
  • διαρκή δράση
  • προτάσεις που γίνονται πράξεις!

Με το σύστημα που έχουμε εισηγηθεί από το 2010-2011 και υιοθετήθηκε κατά το πολύ μεγάλο μέρους του, είναι δυνατή πλέον η διενέργεια όλων των αντικαταστάσεων μέσα σε μερικές μόνο ώρες, αρκεί να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι! Και μάλιστα, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Καλωσορίζουμε στις τάξεις των εκπαιδευτικών, μερικές εκατοντάδες νέους συναδέλφους, οι οποίοι και βρήκαν αντικαταστάσεις χάρις στο νέο σύστημα που υιοθέτησε με επιτυχία η ΕΕΥ.  

Αν δεν είχε εφαρμοστεί το νέο σύστημα, αυτή τη στιγμή θα είχαμε μόλις μερικές δεκάδες αντικαταστάσεις να έχουν δοθεί. Ευτυχώς, σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετικά ακραία κατάσταση, με άμεσες ανάγκες 400+ αντικαταστάσεων, τουλάχιστον 200 θέσεις έχουν βρει κάτοχο και άλλες τόσες αναζητούν αντικαταστάτη για να εργαστεί!

Αύριο Τρίτη 26/5/2020 (ώρα 11:00-13:30), αναμένεται ότι εκατοντάδες συνάδελφοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις. Για όσους δεν έχουν αιτηθεί για να μπορέσουν να εργαστούν ως αντικαταστάτες, υπάρχει ακόμη χρόνος. Οι αιτήσεις (έντυπο ΕΕΥ09) λήγουν απόψε Δευτέρα 25/5/20 και η εγγραφή, ενεργοποίηση και ταυτοποίηση στο σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, συμβάλλοντας στη στελέχωση των σχολείων μας το ταχύτερο δυνατό. Διαδικασίες που θα μπορούσαν να γίνουν, ασφαλώς και γρηγορότερα.

Η δική μου συμβουλή προς τους συναδέλφους είναι να επιλέξουν όσες πιο πολλές αντικαταστάσεις μπορούν και επιθυμούν, γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητές τους να βρουν αντικατάσταση. Πάντα, βάζοντας σε σειρά προτεραιότητας τις επιλογές τους, από αυτήν που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερο μέχρι την λιγότερο επιθυμητή. Πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν στις επιλογές τους και γειτονικές επαρχίες, μιας και αυξάνουν τις πιθανότητες να βρούνε αντικατάσταση.

Συνάδελφοι, μελετήστε το αρχείο που επισυνάπτουμε (το είχε ετοιμάσει η ΕΕΥ και δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες μέρες λειτουργίας του) και δέστε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος! Απλά, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

*Αντιπρόεδρος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1608