Εκατοντάδες νέοι αντικαταστάτες στα σχολεία: χρήσιμες πληροφορίες


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζουμε εκατοντάδες νέους συναδέλφους στα σχολεία μας, για να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες στις δύσκολες αυτές συνθήκες!

Σήμερα, ήταν η πρώτη μέρα όπου 400+ αδιόριστοι συνάδελφοι μπόρεσαν να διεκδικήσουν αντικατάσταση, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των θέσεων σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο διοριστεών του Ιουνίου 2019.

Όπως λέγαμε όλες αυτές τις μέρες, το σύστημα αντικαταστάσεων (που λειτούργησε λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας) είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο και μπορεί να ανταποκριθεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ακόμη και σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις. Όσες ανάγκες σε αντικαταστάσεις και να υπήρχαν, μπορούσαν να δοθούν μέσα σε μερικές ώρες! Αρκεί να υπάρχουν αντικαταστάτες να τις επιλέξουν (και αυτό θα μπορούσε να γίνει μερικές μέρες ενωρίτερα).

Πράγματι, σήμερα, εκατοντάδες αδιόριστοι συνάδελφοι είχαν το δικαίωμα για πρώτη φορά να διεκδικήσουν τις θέσεις. Και δόθηκαν οι θέσεις. Έμειναν ελάχιστες θέσεις δασκάλων αδιάθετες και είμαι βέβαιος ότι θα διατεθούν σε επόμενο διαγωνισμό.

Μερικά σημαντικά στοιχεία

  1. Οι αντικαταστάτες θα πρέπει να παρουσιαστούν αύριο πρωί στο σχολείο που έχουν πάρει αντικατάσταση.
  2. Αν κάποιοι/ες αντικαταστάτες έχουν πάρει αντικατάσταση σε δυο ή περισσότερα σχολεία, να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τα σχολεία (πχ. με κάποιο δάσκαλο) και να προσπαθήσουν να μάθουν σε ποιο θα παρουσιαστούν αύριο (είναι ανάλογα με το πρόγραμμα του δασκάλου που αντικαθιστούν).
  3. Την Πέμπτη είναι αργία (Αναλήψεως).
  4. Οι αντικαταστάτες θα πηγαίνουν μέχρι και την ημερομηνία που αναγράφει η αντικατάστασή τους συμπεριλαμβανομένης. Δεν δικαιούται κάποιος/α αντικαταστάτης να διεκδικήσει άλλη αντικατάσταση μεσούσης της υφιστάμενης κατάστασης.
  5. Σε περίπτωση που υπάρξει παράταση - επέκταση της ίδιας αντικατάστασης, συνεχίζει ο ίδιος αντικαταστάτης. Αρκεί βεβαίως, να δηλωθεί έγκαιρα από την σχολική μονάδα στο Επαρχιακό.
  6. Την μέρα που τελειώνει η αντικατάσταση, ο/η αντικατάστάτης δικαιούται την ίδια μέρα να διεκδικήσει άλλη αντικατάσταση (στο σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ). Οι διαγωνισμοί είναι πάντοτε από τις 11:00-13:30.
  7. Άρα, την τελευταία μέρα της αντικατάστασής σας, να μείνετε λίγο στο σχολείο και να μπείτε σε ένα υπολογιστή ή στο κινητό σας για να κάνετε νέες επιλογές στο ΑΡΙΑΔΝΗ με τους κωδικούς σας (και να πάτε την επομένη εργάσιμη μέρα ξανά σε άλλο σχολείο, εφόσον επιλεγείτε από το σύστημα)!
  8. Η επιλογή των αντικαταστατών ως το τέλος της χρονιάς 2019-2020 γίνεται μόνο με βάση τον κατάλογο διοριστέων του Ιουνίου 2019 http://www.eey.gov.cy
  9. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, της μεγαλύτερης παράταξης στην ΠΟΕΔ, σε όλες τις επαρχίες!
  10. Άλλωστε, είμαστε η παράταξη που πρώτη εισηγήθηκε αυτό το σύστημα το 2010-2011 και το παρουσιάσαμε και στη Βουλή, με όλες τις λεπτομέρειες (δέστε το σχετικό άρθρο του 2011 https://paideia-news.com/i-boyli-legei-%C2%ABnai%C2%BB-stin-protasi-tornariti-gi-antikatastaseis-meso-ypologisti-1193d ). Παρά την άρνηση της τότε ηγεσίας της ΕΕΥ, τελικά υιοθετήθηκε από την σημερινή ηγεσία της ΕΕΥ. Και μπράβο αξίζει στην ΕΕΥ και τους λειτουργούς της που έκαναν πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση!   

Ευχαριστούμε και τους εκατοντάδες συναδέλφους που επικοινώνησαν μαζί μας για τις άδειες, τις αντικαταστάσεις και όλες τις απορίες για εργασιακά και συνδικαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν! 

*Αντιπρόεδρος

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1966