Η Προοδευτική εκφράζει τη συμπαράστασή της στους νοσηλευτές και στις νοσηλεύτριές μας


Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες» (Μ. Μπρεχτ)

Πριν 3 μήνες ήταν «ήρωες» και μας ζητούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε.

Με τα «παχιά» λόγια όμως και το χειροκρότημα δεν χορταίνεις.

Πριν 3 μήνες ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος καταπατώντας κάθε πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωνοΐο προσέτρεξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να τους και τις συγχαρεί για το "ηρωικό έργο" τους. Με τα συγχαρητήρια όμως και τις επικοινωνιακές μανούβρες δεν δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες εργασίας. 

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στηρίζει τα αιτήματα της ΠΑΣΥΝΟ για τη στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με επιπρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό και εκφράζει την αμέριστή συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν πραγματικά στην πρώτη γραμμή ρισκάροντας τις ζωές των ίδιων και των οικογενειών τους για να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο αγαθό κάθε ανθρώπινης κοινωνίας: τη δημόσια υγεία.

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Υπουργέ Υγείας και κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου, όλες και όλοι οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, που εδώ και τόσους μήνες στήριξαν στους ώμους τους το σύστημα της δημόσιας υγείας, ουδέποτε ρωτήθηκαν εάν ήθελαν να γίνουν ήρωες. Είναι βέβαιο πως αν ρωτηθούν θα σας απαντήσουν πως το μόνο που ζητούν είναι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για να μπορέσουν να συνεχίσουν να κάνουν καλά αυτό που ήδη ξέρουν να κάνουν: να φροντίζουν ανθρώπινες ζωές. Φροντίστε να το διασφαλίσετε άμεσα».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










713