Προς επίλυση το δίκαιο αίτημα των Μουσικών για μισθολογική αναβάθμιση… Χαιρετίζει η ΔΗΑΝΑ!


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

“Μετά από χρόνια συζητήσεων των  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί δάσκαλοι μουσικής στα δημοτικά σχολεία, ένα από τα βασικά  αιτήματα, η μισθολογική τους αναβάθμιση, οδεύει προς επίλυση, σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας έρχεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έχει κατατεθεί στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΑΝ μετά και από έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών,  για αναβάθμιση των 58 θέσεων Μουσικών που υπηρετούν στην Δημοτική Εκπαίδευση στην κλίμακα Α8-9+1, θέμα το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικό της Βουλής, για να οδηγηθεί στην Ολομέλεια για έγκριση.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων εντός και εκτός Βουλής  τα τελευταία δύο χρόνια, αφού έχει τεθεί επανειλημμένα και έχει διεκδικηθεί σταθερά και τεκμηριωμένα από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κλαδικής  Επιτροπής των Μουσικών, με την στήριξη και τη συμπαράσταση πάντοτε της ΠΟΕΔ.

 Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. ευχαριστούμε τους συγκεκριμένους εκείνους βουλευτές που  έχουν αφουγκραστεί και τους δικούς μας προβληματισμούς και ανησυχίες,  μέσα από μια έντονη, επίμονη  αλλά πάντα εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί τους όλους αυτούς τους μήνες, και έχουν επαναφέρει επανειλημμένα το αίτημα, ακόμη και στην τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας (24 Ιουνίου 2020- «Ενημέρωση για τις εξελίξεις όσον αφορά τα αιτήματα των δασκάλων μουσικής στη δημοτική εκπαίδευση»).

Καλούμε τη Βουλή να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην ψήφιση  του δίκαιου και τεκμηριωμένου αυτού αιτήματος  των συναδέλφων Μουσικών.  

Ως ΔΗ.ΑΝ.Α συνεχίζουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και ως ΔΗ.ΚΙ. το 2008, όταν  πρωτοστατήσαμε στην πρώτη αναβάθμιση των συναδέλφων μουσικών στην κλίμακα Α8: έμπρακτα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για ΟΛΑ τα δίκαια  αιτήματα του Κλάδου των Μουσικών, αλλά και όλων των άλλων συναδέλφων που διδάσκουν αποκλειστικά το μάθημα της Μουσικής,  και καλούμε το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει στη συζήτηση και επίλυση και όλων των άλλων θεμάτων που είναι στη δική του αρμοδιότητα (περιορισμός στον αριθμό σχολείων διακίνησης, παραχώρηση χρόνου για προετοιμασία χορωδίας και ορχήστρας, δημιουργία κατάλληλων και εξοπλισμένων εργαστηρίων μουσικής, ουσιαστική επιμόρφωση και έκδοση κατάλληλων βοηθημάτων, κ.ά.)”
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter364