Δικαίωση των Μουσικών η μισθολογική τους αναβάθμιση. Χαιρετίζει η ΔΗ.Αν.Α


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Μετά από χρόνια συζητήσεων των  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί δάσκαλοι μουσικής στα δημοτικά σχολεία, ένα από τα βασικά  αιτήματα, η μισθολογική τους αναβάθμιση, οδηγήθηκε προς επίλυση, μετά την ψήφιση των σχετικών προϋπολογισμών από την Ολομέλεια    της  Βουλής των Αντιπροσώπων.  

Στην τελευταία συνεδρία της Βουλής, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, έχει κατατεθεί και εγκριθεί  αναβάθμιση των 58 θέσεων Μουσικών που υπηρετούν στην Δημοτική Εκπαίδευση στην κλίμακα Α8-9(+1).

Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κλαδικής  Επιτροπής των Μουσικών, που με την στήριξη και τη συμπαράσταση πάντοτε της ΠΟΕΔ, διεκδίκησαν σταθερά και τεκμηριωμένα το αίτημα τους και ο αγώνας τους αυτός τους έχει δικαιώσει, έστω και αν δεν τους αφήνει  απόλυτα ικανοποιημένους.  

 Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. ευχαριστούμε τους συγκεκριμένους εκείνους βουλευτές που  έχουν αφουγκραστεί και τους δικούς μας προβληματισμούς και ανησυχίες,  μέσα από μια έντονη, επίμονη  αλλά πάντα εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί τους όλους αυτούς τους μήνες, και έχουν επαναφέρει επανειλημμένα το αίτημα προς συζήτηση, υποχρεώνοντας το ΥΠΠΑΝ και το ΥΠ. Οικονομικών, να τοποθετηθεί και να δώσει τη λύση.  

Θέση της ΔΗ.Αν.Α. είναι πως, τόσο οι 2 συνάδερφοι που αφυπηρετούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 αλλά και οι υπόλοιποι που δεν θα προλάβουν να πάρουν τις 4 προσαυξήσεις που τους αναλογούν, θα πρέπει να βρεθεί εκείνος ο τρόπος για να τους δοθούν οι προσαυξήσεις αυτές.     

Ως ΔΗ.ΑΝ.Α συνεχίζουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και ως ΔΗ.ΚΙ. το 2008, όταν  πρωτοστατήσαμε στην πρώτη αναβάθμιση των συναδέλφων μουσικών στην κλίμακα Α8: έμπρακτα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για ΟΛΑ τα δίκαια  αιτήματα του Κλάδου των Μουσικών, αλλά και όλων των άλλων συναδέλφων που διδάσκουν αποκλειστικά το μάθημα της Μουσικής,  και καλούμε το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει στη συζήτηση και επίλυση και όλων των άλλων θεμάτων που είναι στη δική του αρμοδιότητα (περιορισμός στον αριθμό σχολείων διακίνησης, παραχώρηση χρόνου για προετοιμασία χορωδίας και ορχήστρας, δημιουργία κατάλληλων και εξοπλισμένων εργαστηρίων μουσικής, ουσιαστική επιμόρφωση και έκδοση κατάλληλων βοηθημάτων, κ.ά.)»




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Jul 05, 2020 at 11:16 AM

    Υπάρχει μικρός αριθμός δασκάλων (3-4 άτομα ) που δεν έχουν πανεπιστημιακά προσόντα και είναι καθηλωμένοι στην κλίμακα Α8. Η αναβάθμιση καλύπτει και αυτά τα άτομα;


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










841