ΑΚΙΔΑ: Στελέχωση σχολείων 2020 2021: Το μετέωρο βήμα


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«57 μέρες πριν από την έναρξη της επικείμενης σχολικής και τα ερωτηματικά σε ό, τι αφορά στη στελέχωση εντείνονται κι αυξάνονται.

Η καραντίνα έδωσε τη δικαιολογία (ή το άλλοθι) για την αργοπορία.

Ζητούμενα απαιτητικά μετά τα όσα συνέβησαν κατά το 2019 – 2020 τίθενται για το Δημόσιο Σχολείο.

Ο ορίζοντας, όμως, δε φαίνεται να καθαρίζει.

Η Αρμόδια Αρχή προχωρεί στην πλήρωση θέσεων προαγωγής και αργοπορημένα και ελλειμματικά, παρά τις δεσμεύσεις της, όταν στη Βουλή παρουσίαζε το Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης για τους εκπαιδευτικούς.

Αφήνει κενές όλες τις θέσεις των Βοηθών Διευθυντών, κάποιες Διευθυντών και, συνακόλουθα, περιορίζει τους διορισμούς αλλά και τις μονιμοποιήσεις.

Συνέπεια αυτού θα είναι, επίσης, η διοικητική υποστελέχωση αριθμού σχολείων.

Αλυσιδωτά καθυστερούν και οι μεταθέσεις, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα για ένα ομαλό ξεκίνημα, ιδιαίτερα με τις απαιτήσεις που η νέα σχολική χρονιά θα έχει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Οι τοποθετήσεις της ηγεσίας της Πα.Δ.Ε.Δ. - Πρωτοπορίας, οι οποίες δίνουν άλλοθι στην ελλειμματική διαχείριση της στελέχωσης, για μια ακόμα φορά προκαλούν τα αισθήματα των δασκάλων, των νηπιαγωγών και των ειδικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι / ες αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό, τι αφορά το πού θα βρεθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Με την απόφαση της Επίσημης Πλευράς να μην προχωρήσει στην πλήρωση ΟΛΩΝ των κενών διευθυντικών θέσεων αυτή απαντά θετικά στο ζητούμενο για εξοικονόμηση δαπανών εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων αλλά και των ευκαιριών επαγγελματικής ανέλιξης των εκπαιδευτικών.

Η Α.Κί.ΔΑ καλεί την Π.Ο.Ε.Δ. όπως προβεί σε ενέργειες πίεσης προς την Αρμόδια Αρχή για να προληφθούν προβλήματα δυσλειτουργίας πριν ακόμα τα σχολεία ανοίξουν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1863