Δυστυχώς είναι ορατός ο κίνδυνος για μη ομαλή έναρξη της νεας σχολκής χρονιάς λόγω Covit-19


ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΡΑΛΑΑΜΠΟΥΣ*

Μετά και από τις τελευταίες πολύ δυσάρεστες εξελίξεις με την απότομη αύξηση των κρουσμάτων της Πανδημίας, εάν η κατάσταση δεν τεθεί σύντομα υπό έλεγχο, καθίσταται ορατός ο κίνδυνος για μη ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Έγινε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα στη χθεσινή συνάντηση ΥΠΠΑΝ και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

  • Είναι βέβαιο πως σε κάθε περίπτωση, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Παράλληλα γίνονται σοβαρές σκέψεις και σχεδιασμός έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν και με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τάξη, ανάλογα βέβαια με τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν πριν την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία ορίστηκε ειδικά φέτος ως έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για όλες τις βαθμίδες.
  • Παρόλο που ευχή όλων μας είναι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει το ΥΠΠΑΝ να επεξεργαστεί όλα τα πιθανά σενάρια και σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς ανάλογα με τη βαθμίδα της εκπαίδευσης, να προχωρήσει σε έγκαιρο και σωστό σχεδιασμό, για να αντιμετωπίσουμε  αποτελεσματικά ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Αυτή τη φορά υπάρχει χρόνος για κατάλληλη προετοιμασία και έχουμε ήδη βιώσει τη δυσάρεστη εμπειρία Μαρτίου - Ιουνίου, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να αποφευχθεί ο πανικός, η σύγχυση και τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αυτή τη φορά δεν δικαιολογούνται τα οποιαδήποτε λάθη και παραλήψεις.

* Γ. Γραμματέας ΠΟΕΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3653