Απορρίπτοντας τις επιθέσεις, οι εκπαιδευτικοί μπροστά!


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών και είναι εμφανές το μέγεθος της σκληρής δουλειάς που επιτέλεσε σε όλα τα επίπεδα η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι επιθέσεις και η λάσπη κατά της ΠΑΔΕΔ. Είναι άλλωστε γνωστό, πως όταν έχεις και έργο να επιδείξεις και ικανά στελέχη να συνεχίσουν, τότε είναι που ο εκπαιδευτικός κόσμος το αναγνωρίζει. 

Συνειδητά, η ΠΑΔΕΔ έχει αποφασίσει όπως αποφύγει την όποια αντιπαράθεση με στελέχη ή άλλες κινήσεις. Πάνω απ' όλα είμαστε συνάδελφοι και (συν)αγωνιστές για ένα κοινό σκοπό. Είναι όμως, τουλάχιστον λυπηρό να βλέπεις ανακοινώσεις άλλων κινήσεων που δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πούνε, παρά μόνο από το να κατηγορήσουν την ΠΑΔΕΔ (και καμιά φορά και άλλες κινήσεις) επειδή κατέχει την προεδρία της ΠΟΕΔ ή επειδή επέλεξε νέο πρόσωπο να ηγηθεί της προσπάθειας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν βαρεθεί να βλέπουν την εκτόξευση λάσπης, με ανυπόστατες κατηγορίες και αρνητισμό. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, δεν θα τους ακολουθήσουμε.   

Αντίθετα, διαβλέπουμε ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος επικροτεί την ΠΑΔΕΔ γιατί προβάλλει καθημερινά τις θέσεις της με σαφήνεια, υπευθυνότητα και κυρίως, αποτελεσματικότητα. Τα στελέχη της ΠΑΔΕΔ είναι πραγματικά σε καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους, ενημερώνοντάς τους και στηρίζοντάς τους συνδικαλιστικά για ό,τι τους απασχολεί.

Και παράλληλα, γίνεται μια σκληρή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την περαιτέρω αναβάθμιση του κλάδου και την επίτευξη των ευγενών στόχων και επιδιώξεων του εκπαιδευτικού κόσμου. Είναι σε όλους γνωστό πως, η επιτυχία των στόχων για μερίδα του κλάδου, είναι κέρδος για ολόκληρο τον κλάδο και πάνω σε αυτές είναι που θα στηριχτούν οι επόμενες συνδικαλιστικές και εκπαιδευτικές διεκδικήσεις μας. 

Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας, τις όποιες προσπάθειες καταβάλλουν (ευτυχώς μεμονωμένοι)  υποψήφιοι κίνησης για διάσπαση του κλάδου και μετατροπή των επιτυχιών σε πεδίο ή εστία αντιπαράθεσης, μέσα από αναρτήσεις σε ΜΚΔ. Έγιναν όλα αυτά και έχουν καταγραφεί και στο θέμα της 2ης ώρας του Υπεύθυνου Τμήματος, αλλά και στο θέμα της μείωσης του διδακτικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας.

Για μας, οι επιτυχίες μερίδας του κλάδου είναι επιτυχίες όλων μας. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε,πάντοτε με τους εκπαιδευτικούς μπροστά!

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ 




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Aug 18, 2020 at 11:34 AM

    Για μας οι επιτυχίες μερίδας του κλάδου είναι επιτυχίες όλων μας" Ποιες επιτυχίες; Που τις είδατε; Μόλις προχθές μας πήραν μέσα από τα χέρια μας τη δεύτερη περίοδο του υπευθύνου τμήματος.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1440